ΗΠΑ: ΑΜΕΑ πέθανε σε σχολικό – Η επιτηρήτρια κοίταζε το κινητό της

ΗΠΑ: ΑΜΕΑ πέθανε σε σχολικό – Η επιτηρήτρια κοίταζε το κινητό της
Κορίτσι σε αναπηρικό αμαξίδιο Getty Images/iStockphoto

Μια 6χρονη ΑΜΕΑ πέθανε σε σχολικό λεωφορείο στις ΗΠΑ, όταν έπεσε από την θέση του αναπηρικού αμαξιδίου, που καθόταν. Η επιτηρήτρια βρισκόταν στο μπροστινό μέρος το οχήματος και λόγω κινητού, δεν αντιλήφθηκε τι συνέβη.

Μία επιτηρήτρια σχολικού λεωφορείου κατηγορείται για τον θάνατο ενός 6χρονου κοριτσιού ΑΜΕΑ, που χρησιμοποιούσε αναπηρικό αμαξίδιο, κατά τη διάρκεια διαδρομής με αυτό. Σύμφωνα με το ABC News, η 6χρονη έπεσε από τη θέση της, ενώ η επιτηρήτρια ήταν απασχολήμενη με το κινητό της.

Ειδικότερα, το λεωφορείο είχε προορισμό ένα τοπικό σχολείο στην πόλη Franklin των ΗΠΑ. Στη διαδρομή, ο δρόμος είχε λακούβες και το σκολικό αναπήδησε με αποτέλεσμα η 6χρονη, να πέσει από την θέση του αμαξιδίου. Το παιδί βρέθηκε σε θέση όπου ο ιμάντας ασφαλείας τεσσάρων σημειών της έσφιγγε το λαιμό, φράζοντας τον αεραγωγό της.

Η 27χρονη Amanda Davila εκείνη την στιγμή καθόταν μπροστά στο λεωφορείο, ενώ φορούσε ακουστικά και χρησιμοποιούσε το κινήτο της.

Η αστυνομία έλαβε κλήση από σχολείο του Franklin, για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στην 6χρονη. Οι αστυνομικοί, που βρέθηκαν εκεί, της έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, ωστόσο το παιδί δεν ανταποκρίθηκε. Έπειτα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η επιτηρήτρια κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού και διακινδύνευση ευημερίας παιδιού δεύτερου βαθμού.

Οι γονείς του κοριτσιού είπαν ότι το παιδί είχε διαγνωστεί με μια σπάνια χρωμοσωμική αναπηρία που ονομάζεται σύνδρομο Emanuel. Η μητέρα του, Najmah Nash, δήλωσε ότι δεν άξιζε να πεθαίνει με τέτοιον τρόπο και μάλιστα να μην ευθύνεται η ασθένειά για τον χαμό της.

Ο πατέρας του, Wali Williams, ανέφερε ότι η 6χρονη δεν μπορούσε να επικοινωνήσει λεκτικά με το περιβάλλον. “Δεν μπορούσε να βγάλει την ζώνη ασφαλείας μόνη της, όυτε καν την ζώνη του καθίσματος. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κουνήσει τα χέρια της”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα