ΗΠΑ: Αποχώρησε ο Τραμπ από τη συνάντηση με τους Δημοκρατικούς για το shutdown

ΗΠΑ: Αποχώρησε ο Τραμπ από τη συνάντηση με τους Δημοκρατικούς για το shutdown
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο AP

"Απόλυτο χάσιμο χρόνου" η συνάντηση, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο. "Έκρηξη θυμού γιατί δεν μπόρεσε να επιβάλει την άποψή του" δήλωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τους Δημοκρατικούς βουλευτές όταν εκείνοι του είπαν ότι δεν θα χρηματοδοτήσουν το τείχος που έχει προτείνει στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, δήλωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ.

«Ρώτησε την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι “Θα συμφωνήσετε με το τείχος μου;” Εκείνη απάντησε όχι. Και αμέσως σηκώθηκε και είπε ‘Τότε δεν έχουμε τίποτε να συζητήσουμε’ και αποχώρησε. Ξανά, είδαμε μια έκρηξη θυμού επειδή δεν μπόρεσε να επιβάλει την άποψή του», είπε ο Σούμερ στους δημοσιογράφους έξω από το Λευκό Οίκο.

“Απόλυτο χάσιμο χρόνου”

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η συνάντησή του με τους Δημοκρατικούς ηγέτες στο Κογκρέσο που είχε στόχο τον τερματισμό της αναστολής λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους ήταν “ένα απόλυτο χάσιμο χρόνου”.

“Ρώτησα τι θα συμβεί σε 30 μέρες αν γρήγορα επαναφέρω τη λειτουργία, πρόκειται να εγκρίνετε την Ασφάλεια των Συνόρων, που περιλαμβάνει ένα Τείχος ή ένα Τείχος από χάλυβα; Η Νάνσι είπε ΟΧΙ. Είπα χαίρετε, τίποτα άλλο δεν έχει αποτέλεσμα”, είπε ο Τραμπ στο twitter.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα