Δεκάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στο νοσοκομείο λόγω της νέας τάσης με αλκοόλ στο TikTok

Δεκάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στο νοσοκομείο λόγω της νέας τάσης με αλκοόλ στο TikTok
Borg TikTok@maggsmccollough

"BORGs" ονομάζεται η νέα τάση κατανάλωσης μείγματος με αλκοόλ στο TikTok, η οποία έχει γίνει viral και έχει στείλει στο νοσοκομείο πάνω από 25 φοιτητές του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ μετά τη νέα και επικίνδυνη τάση υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ στο TikTok, καθώς δεκάδες φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης μεταφέρθηκαν το Σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο εκτός πανεπιστημιούπολης, έχοντας καταναλώσει “blackout rage gallons”.

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, κλήθηκαν 28 ασθενοφόρα —τόσα πολλά που οι γειτονικές πόλεις έπρεπε να στείλουν και τα οχήματά τους έκτακτης ανάγκης— καθώς οι μαθητές συμμετείχαν στον ετήσιο εορτασμό της Ημέρας του Αγίου Πατρικίου που ονομάζεται “Blarney Blowout” στο σχολείο Amherst.

Αψηφώντας το χιόνι και με τα πλαστικά μπουκάλια με το μείγμα αλκοόλης, ηλεκτρολυτών, αρωματικών και νερού ανά χείρας, οι φοιτητές γιόρτασαν πίνοντας “BORGs”, την ίδια στιγμή που στο TikTok αναρτούν βίντεο για το πώς να φτιάξετε το δικό σας στο σπίτι σας.

Και ενώ η προσθήκη νερού και ηλεκτρολυτών στο συγκεκριμένο μείγμα βοηθά στην επιβράδυνση της κατανάλωσης αλκοόλ και μειώνει το hangover, το τεράστιο μέγεθος του δοχείου ενθαρρύνει την επικίνδυνη υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Ορισμένες συνταγές για μποργκ απαιτούν ένα πέμπτο αλκοόλ, που αντιστοιχεί σε περίπου 16 ποτά, δήλωσε στο CBS News η Nicole Barr, αξιωματούχος στο Κέντρο Υγείας Abrons του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας Wilmington.

Σύμφωνα πάντως με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Amherst καμία από τις περιπτώσεις κατανάλωσης αλκοόλ δεν ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε ανακοίνωσή του πάντως το πανεπιστήμιο ανέφερε ότι θα αξιολογήσει τα γεγονότα αυτού του Σαββατοκύριακου και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση της εκπαίδευσης για το αλκοόλ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα