ΗΠΑ: "Δεν έχουμε καταφέρει να πείσουμε την Τουρκία να μην αξιοποιήσει τους S-400"

Ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 στη Συρία
Ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 στη Συρία AP

Άκαρπες, μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες των ΗΠΑ να αλλάξουν γνώμη στην Τουρκία όσον αφορά στα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Η αμερικανική κυβέρνηση προς το παρόν δεν μπορεί να πείσει την τουρκική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αξιοποίηση των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής πυραυλικής άμυνας S-400 παρ’ όλες τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ουάσιγκτον σ’ αυτόν τομέα.

Στην παραδοχή αυτή προέβη ο προταθείς από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ρωσία Τζον Σάλιβαν, μιλώντας ενώπιον της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων του αμερικανικού Κογκρέσου, που είχε ως θέμα την υποψηφιότητα του, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Δεν έχουμε φθάσει σε αυτό το σημείο, δεν πείσαμε τους Τούρκους που είναι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ ότι είναι αναγκαίο να αποτρέψουν τη ζημιά που έχουν προκαλέσει με το να παραιτηθούν από τα συστήματα αυτά (S-400) προτού τεθούν σε πλήρη μαχητική ετοιμότητα και αρχίσουν να «κοκκινίζουν» τα αεροσκάφη που πετούν (δηλαδή να χρησιμοποιούνται για εντοπισμό στόχων)» δήλωσε ο Σάλιβαν, ο οποίος ασκεί μέχρι στιγμής καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΗΠΑ: Πιέσεις στην Τουρκία να μην ενεργοποιήσει τους ρωσικούς S-400

SHARE:

24Media Network