ΗΠΑ: Διάγγελμα του Τραμπ για τη μετανάστευση και τα νότια σύνορα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο AP

Ο Τραμπ δεν έχει αποφασίσει για κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για την χρηματοδότηση του τείχους, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα απευθύνει διάγγελμα για το θέμα της μετανάστευσης και των νότιων συνόρων το βράδυ της Τρίτης, στις 21.00 τοπική ώρα (04.00 ώρα Ελλάδας της Τετάρτης).

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μέσω του Twitter, καθώς η χώρα διανύει τη 16η ημέρα της μερικής παράλυσης των ομοσπονδιακών υπηρεσιών με αφορμή το αίτημα του προέδρου προς το Κογκρέσο να εγκρίνει τη χρηματοδότηση του τείχους που θέλει να κατασκευάσει στα σύνορα με το Μεξικό.

"Καμία απόφαση για κήρυξη έκτακτης ανάγκης για το τείχος"

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει αποφασίσει αν θα κηρύξει εθνική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για την απαίτησή του να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την ανέγερση του τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ και η νομική υπηρεσία του Λευκού Οίκου εξετάζει την νομιμότητα μιας τέτοιας απόφασης, δήλωσε την Δευτέρα ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

«Οι Δημοκρατικοί πρέπει να ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται», είπε ο Πενς στους δημοσιογράφους, σημειώνοντας ότι ο Τραμπ προσκάλεσε τους Δημοκρατικούς να επιστρέψουν στον Λευκό Οίκο να απαντήσουν στην πρόταση της κυβέρνησης για τον τερματισμό του λεγόμενου shutdown, της μερικής αναστολής λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους, που έχει εισέλθει στην τρίτη του εβδομάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τραμπ: Τείχος ακόμη κι αν πάμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

ΗΠΑ: Το "shutdown" εισέρχεται στην τρίτη του εβδομάδα

Τραμπ: Έτοιμος για shutdown διαρκείας και τείχος στα σύνορα

SHARE:

24Media Network