ΗΠΑ: Δικαστικό “μπλόκο” στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αεροπλάνα

ΗΠΑ: Δικαστικό “μπλόκο” στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αεροπλάνα
AP Photo/David Zalubowski, File

Τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αεροπλάνα και άλλα μέσα μεταφοράς έβαλε δικαστήριο της Φλόριντα, μετά απο προσφυγή πολιτών. Τι αλλάζει στις πτήσεις.

Ομοσπονδιακός δικαστής στη Φλόριντα ακύρωσε τη Δευτέρα (18/4) την εντολή για χρήση μάσκας σε αεροπλάνα και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Κάθριν Κίμπολ Μιζέλ ανέφερε οτι η απόφαση ήταν παράνομη επειδή υπερέβαινε τη νομοθετική εξουσία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) και επειδή η εφαρμογή της παραβίαζε τη διοικητική νομοθεσία.

H αρμόδια αρχή αερομεταφορών των ΗΠΑ ανέφερε οτι δεν θα επιβάλλει πλέον τη χρήση μάσκας, αναφέρει το BBC καθώς η απόφαση της δικαστού καταργεί ουσιαστικά την χρήση μάσκας σε όλα τα αεροδρόμια, τα τρένα, τα ταξί και τους κόμβους διέλευσης.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι χαρακτήρισε την απόφαση «απογοητευτική» και σημείωσε ότι το CDC εξακολουθεί να συνιστά στους ταξιδιώτες να καλύπτουν το στόμα και τη μύτη τους.

Η σχετική προσφυγή έγινε τον περασμένο Ιούλιο από τη συντηρητική ομάδα Health Freedom Defense Fund (HFDF) και δύο κατοίκους της Φλόριντα που ισχυρίστηκαν οτι η χρήση μάσκας αύξησε το άγχος και τις κρίσεις πανικού.

Οι ενάγοντες υποστήριξαν ότι η εντολή του CDC ήταν “αυθαίρετη” και εξαρούσε ορισμένες ομάδες – όπως παιδιά κάτω των δύο ετών.

Η United Airlines, η Delta Air Lines, η Alaska Airlines και η American Airlines δήλωσαν ότι δεν θα απαιτούνται πλέον μάσκες σε πτήσεις εσωτερικού και σε ορισμένες διεθνείς πτήσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα