ΗΠΑ: Η Δημοκρατική Έιμι Κλόμπουτσαρ υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές του 2020

Η Έιμι Κλόμπουτσαρ την ημέρα της επανεκλογής της στη Γερουσία τον Νοέμβριο του 2018
Η Έιμι Κλόμπουτσαρ την ημέρα της επανεκλογής της στη Γερουσία τον Νοέμβριο του 2018 AP

Η 58χρονη γερουσιαστής είναι η πρώτη μετριοπαθής υποψήφια των Δημοκρατικών που εμφανίζεται αποφασισμένη να σταθεί απέναντι στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Έιμι Κλόμπουτσαρ αναμένεται να εισέλθει την Κυριακή στην κούρσα για την διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των εκλογών του 2020.

Πρόκειται για την πρώτη μετριοπαθή υποψήφια των Δημοκρατικών που εμφανίζεται αποφασισμένη να σταθεί απέναντι στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η 58χρονη Κλόμπουτσαρ, διανύει την τρίτη εξάχρονη θητεία της στην έδρα της Γερουσίας για την Μινεσότα, ενώ θα προσπαθήσει να προωθήσει την υποψηφιότητά της, στον πολιτικό αντίποδα της προεδρικής υποψηφιότητας του Τραμπ, για τις εκλογές που θα διεξαχθούν το Νοέμβριο του 2020.

Η ίδια θα επικεντρώσει την προσοχή της στις διαφορές που έχει με τον Τραμπ σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και στο διαφορετικό πολιτικό στιλ και τη συνακόλουθη συμπεριφορά που πρεσβεύει.

Η Κλόμπουτσαρ έχει διατελέσει πρώην εισαγγελέας και δικηγόρος επιχειρήσεων.

Στην λίστα με τους υποψηφίους που θα διεκδικήσουν το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος έχουν συμπεριληφθεί, οι Γερουσιαστές Κόρι Μπούκερ (Νιου Τζέρσι), Καμάλα Χάρις (Καλιφόρνια) και Ελίζαμπεθ Γουόρεν (Μασαχουσέτη).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Αμερικανικές εκλογές, Εκλογές ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΗΠΑ: Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν υποψήφια για την προεδρία στις εκλογές του 2020

SHARE:

24Media Network