ΗΠΑ: Εργαζόμενος μήνυσε την εταιρεία του επειδή του έκανε πάρτι γενεθλίων – Κέρδισε 450.000 δολάρια

ΗΠΑ: Εργαζόμενος μήνυσε την εταιρεία του επειδή του έκανε πάρτι γενεθλίων – Κέρδισε 450.000 δολάρια
istock

Ένα διαγνωστικό κέντρο στο Κεντάκι καλείται να πληρώσει σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια επειδή έκανε πάρτι γενεθλίων σε εργαζόμενό του. Η υπόθεση βέβαια είναι πολύ πιο σύνθετη απ' όσο νομίζετε.

“Ξινό” και ολίγον τι ακριβό βγήκε το πάρτι που διοργάνωσε η εταιρεία “Gravity Diagnostics” στο Κόβινγκτον του Κεντάκι για τα γενέθλια εργαζομένου της.

Ο Κέβιν Μπέρλινγκ που εργαζόταν ως τεχνικός εργαστηρίου στο εν λόγω διαγνωστικό κέντρο κατέθεσε αγωγή σε βάρος της εταιρείας, καθώς το πάρτι που διοργανώθηκε, εκτός από ανεπιθύμητο για τον ίδιο, αποδείχτηκε και καταστροφικό.

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή.

Ο εργαζόμενος της εταιρείας, είχε ζητήσει από τους εργοδότες του κατά την πρόσληψή του το 2018 να προσπεράσουν την ημέρα των γενεθλίων του, αποφεύγοντας τον τυπικό εορτασμό τους, καθώς, όπως φέρεται να τους είχε δηλώσει, πυροδοτούσε τις αγχώδεις διαταραχές που αντιμετώπιζε.

Λίγο καιρό αργότερα, όμως, τον Αύγουστο του 2019, ο Διευθυντής του γραφείου του, θυμήθηκε μεν τα γενέθλια του υπαλλήλου, ξεχνώντας όμως το αίτημά του και σχεδιάζοντας εν τέλει πάρτι, από το οποίο ο Μπέρλινγκ αναγκάστηκε να αποχωρήσει!

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, το γεγονός αυτό τον τάραξε, επιβαρύνοντας το άγχος του και αναγκάζοντάς τον να περάσει τα γενέθλιά του μέσα στο αυτοκίνητό του.

Λίγες ημέρες αργότερα μάλιστα, όπως αναφέρει το Ιndependent, η εταιρεία τον απέλυσε, εκφράζοντας ανησυχίες για τον θυμό του αλλά και φόβους ότι μπορεί να γίνει επιθετικός.

Και να ‘ταν μόνο αυτό…

Μετά την αποχώρησή του, η εταιρεία σημείωσε “εκτόξευση” κερδών, αφού η πανδημία του κορονοϊού έφερε αυξήσεις μέχρι και 300% στα ταμεία της και τις τσέπες των άλλοτε συναδέλφων του. Όχι όμως και στον ίδιο.

Όλα τα παραπάνω έστρεψαν τον Μπέρλινγκ στη νομική οδό, με τον ίδιο να μηνύει τη Gravity Diagnostics” μετά από μία σειρά ατυχών για τον ίδιο περιστατικών, για τα οποία όμως δικαιώθηκε. Παραμένει άγνωστο αν, πριν αποχωρήσει από εκείνα τα “μοιραία” γενέθλια, είχε προλάβει να κάνει κάποια ευχή, αυτή η ιστορία πάντως τον κάνει πλουσιότερο κατά 450.000 ευρώ, αφού με απόφαση δικαστηρίου, η εταιρεία καλείται να πληρώσει 120.000 δολάρια για χαμένους μισθούς και επιδόματα, 30.000 δολάρια για μελλοντικούς μισθούς και 30.000 δολάρια για “ψυχική οδύνη, άγχος, ταπείνωση και απογοήτευση”.

Το διαγνωστικό βέβαια μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Μέχρι στιγμής πάντως, ο -ηθικός- νικητής της υπόθεσης είναι ο πρώην εργαζόμενός της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα