ΗΠΑ: Εξ οικείων τα βέλη στον Μπάιντεν για τη σφαγή στη Γάζα

ΗΠΑ: Εξ οικείων τα βέλη στον Μπάιντεν για τη σφαγή στη Γάζα
H Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ @2021 Jae C. Hong/Associated Press

Δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος που άσκησαν σκληρή κριτική στο Τζο Μπάιντεν για την άνευ όρων στήριξη του Ισραήλ.

Ο Τζο Μπάιντεν ακολούθησε την πεπατημένη της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στο θέμα της σύγκρουσης του Ισραήλ με την Παλαιστίνη. Στήριξε, χωρίς αστερίσκους, τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Στο Κογκρέσο όμως, τουλάχιστον σε ότι αφορά την ομάδα των Δημοκρατικών, το μέτωπο κάθε άλλο αρραγές παρά ήταν καθώς παρατηρήθηκαν ηχηρές διαφοροποιήσεις.

Eνα πρώτο, ισχυρό χτύπημα ήρθε από την Ρασίντα Ταϊμπ. Γεννημένη στο Μίτσιγκαν από Παλαιστίνιους μετανάστες γονείς η δημοκρατική βουλεύτρια δεν μπορούσε να κλείσει τη μάτια στη σφαγή που διαπράττει το Ισραήλ, κυρίως στη Γάζα.

“Διαβάζοντας κανείς τις δηλώσεις του Προέδρου και του Υπουργού Εξωτερικών, δύσκολα θα καταλάβαινε ότι υπάρχουν και οι Παλαιστίνιοι στο χάρτη. Δεν έχει αναγνωριστεί το γεγονός ότι οικογένειες Παλαιστινίων δέχονται επιθέσεις στα σπίτια τους. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για τα παιδιά που δολοφονούνται. Καμία αναγνώρισης μίας συνεχιζόμενης εκστρατρίας που έχει ως στόχο τον εκφοβισμό των προσκυνητών που σπεύδουν να προσευχηθούν στις ιερότερες ημέρες της θρησκείας τους” είπε, μεταξύ άλλων με δάκρυα στα μάτια. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μίλησε φορώντας το παραδοσιακό παλαιστινιακό μαντίλι.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η ομιλία της Ιλχάν Ομάρ, βουλεύτριας του Δημοκρατικού Κόμματος από τη Μινεσότα. Η Ομάρ, που έχει γεννηθεί στη Σομαλία, αφού θύμισε το 78% της Παλαιστινιακής γης έχει αφαιρεθεί από τους νόμιμους κατόχους της επεσήμανε ότι 5,6 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους σε μία από τις μεγαλύτερες προσφυγικές κρίσεις στην ανθρώποξνη ιστορία. Το Ισραήλ, χρηματοδοτούμενο από τθς ΗΠΑ συνεχίζει την παράνομη στρατιωτική κατοχή”.

Τέλος, η ανερχόμενη αστέρας του Δημοκρατικού Κόμματος, η Αλεχάντρια Οκάσιο Κορτές, κάλεσε την κυβέρνηση Μπάιντεν να αναγνωρίζει ότι παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστίνιων. “Ναι, είναι δουλειά μας. Γιατί παίζουμε ρόλο στην περιοχή. Υπάρχει ανισορροπία δύναμης, είναι πασιφανές. Οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν το δικαίωμα να επιβιώσουν; Το έχουν. Αρα έχουμε ευθύνη!”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα