ΗΠΑ για Βόρεια Μακεδονία: “Λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι θα παραμείνει προσηλωμένη στην ευρωπαϊκή πορεία”

Διαβάζεται σε 2'
State Department
State Department iStock

Την πεποίθηση ότι το VMRO θα μείνει πιστό στην δέσμευσή του για ευρωπαϊκή πορεία της Βόρεια Μακεδονίας, εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Διαβεβαιώσεις από όλα τα επίπεδα της ηγεσίας του κόμματος VMRO-DPMNE ότι θα παραμείνουν προσηλωμένοι στην ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας έχουν λάβει οι ΗΠΑ σύμφωνα με τον Γκαμπριέλ Εσκομπάρ, αναπληρωτή υφυπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας σε δεξαμενή σκέψης στην Ουάσιγκτον ανέφερε πως “η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες καταστήσαμε απολύτως σαφή τη θέση μας στην Πρόεδρο της χώρας μετά την ορκωμοσία. Οτι δηλαδή αναμένουμε ότι η Βόρεια Μακεδονία θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία της και θα συνεχίσει να είναι ένα αφοσιωμένο μέλος του ΝΑΤΟ. Και πιστέψτε με, είναι ένα αφοσιωμένο μέλος του ΝΑΤΟ.

Και έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις από όλα τα επίπεδα της ηγεσίας του κόμματος, του κύριου κόμματος που κέρδισε τις εκλογές, ότι θα παραμείνουν προσηλωμένοι στην ευρωπαϊκή πορεία.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένας αυξανόμενος ρεαλισμός ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Έτσι, πιστεύω ότι θα δούμε, και ελπίζω να δούμε, ότι αυτός ο δρόμος θα συνεχιστεί και θα είναι ο κύριος πολιτικός στόχος της νέας κυβέρνησης. Και καθώς θα το κάνουν αυτό, μπορούν να περιμένουν τη συνεργασία από την πλευρά των ΗΠΑ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα