ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε γιατρός που ήταν στην πρώτη γραμμή μάχης με τον κορονοϊό

ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε γιατρός που ήταν στην πρώτη γραμμή μάχης με τον κορονοϊό
Γιατρός έξω από νοσοκομείο της Νέας Υόρκης AP

Τέλος έβαλε στη ζωή της μία από τις κορυφαίες γιατρούς της Νέας Υόρκης. Η 49χρονη γυναίκα βρισκόταν στην πρώτη γραμμή κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Στις 26 Απριλίου η αστυνομία των ΗΠΑ δέχτηκε μία κλήση για βοήθεια. Ήταν η γιατρός Lorna Breen, διευθύντρια ιατρικής του τμήματος έκτακτης ανάγκης στο Νοσοκομείο Allen-Presbyterian Allen στο Μανχάταν, η οποία επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή της. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου στη συνέχεια εξέπνευσε.

Ο πατέρας της 49χρονης, Δρ. Philip Breen, δήλωσε στους New York Times: “Προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά της και αυτό τη σκότωσε”, ενώ πρόσθεσε ότι η κόρη του δεν είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας.

Σύμφωνα με ψυχολόγους “οι επαγγελματίες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή βιώνουν ψυχικές ή σωματικές επιπτώσεις της πανδημίας. Οι περιστάσεις τους δημιουργούν άγχος και στρες”.

Η Lorna Breen είχε νοσήσει από κορονοϊό και επεστρεψε στην εργασία της έπειτα από περίπου 10 μέρες ανάρρωσης. Όπως δήλωσε ο πατέρας της, την τελευταία φορά που μιλήσανε είχε καταλάβει πως κάτι συνέβαινε. Η γυναίκα του είχε μιλήσει για “σκηνές πολέμου” που αντιμετώπιζε στο νοσοκομείο.

“Η Δρ. Breen ήταν μια ηρωίδα που έφερε τα υψηλότερα ιδανικά της ιατρικής στην πρώτη γραμμή του τμήματος έκτακτης ανάγκης”, ανέφερε το νοσοκομείο όπου εργαζόταν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα