ΗΠΑ: Καταδικάστηκε ο δολοφόνος Αφροαμερικανού, που "άκουγε δυνατά μουσική"

ΗΠΑ: Καταδικάστηκε ο δολοφόνος Αφροαμερικανού, που "άκουγε δυνατά μουσική"

Δικαστική επιτροπή καταδίκασε στη Φλόριντα τον λευκό άντρα που δολοφόνησε νεαρό αφροαμερικανό εξ αιτίας της δυνατής μουσικής που άκουγε

Δικαστική επιτροπή στη βόρεια Φλόριντα έκρινε ένοχο έναν 47χρονο μηχανικό λογισμικού το Σάββατο για τις τέσσερις από τις πέντε κατηγορίες για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας για τους πυροβολισμούς κατά μιας παρέας έγχρωμων εφήβων όπου σκοτώθηκε ένας 17χρονος αφροαμερικανός.

Η δικαστική επιτροπή μετά από σχεδόν 27 ώρες συνεδρίασης έκρινε ότι ο λευκός Μάικλ Νταν ενήργησε σε διαδικασία αυτοάμυνας όταν πυροβόλησε 10 φορές κατά ενός οχήματος SUV όπου επέβαιναν τέσσερις έφηβοι, σκοτώνοντας τον Τζόρνταν Ντέιβις και προκαλώντας κύμα οργής στη Φλόριντα από την κοινότητα των αφροαμερικανών που χαρακτήρισαν τη δολοφονία ρατσιστική ενέργεια.

Πριν τους πυροβολισμούς προηγήθηκε έντονη φιλονικία για τη δυνατή μουσική ραπ που ακουγόταν από το όχημα το οποίο ήταν σταθμευμένο σε ένα βενζινάδικο στο Τζάκσονβιλ το Νοέμβριο του 2012. Παρά το γεγονός ότι ο Νταν δεν έχει καταδικαστεί για τη πιο σοβαρή κατηγορία της δολοφονίας πρώτου βαθμού για το θάνατο του νεαρού Ντέιβις εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την απειλή καταδίκης για τουλάχιστον 60 χρόνια φυλακής.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς ο λευκός άντρας δεν καταδικάστηκε για το φόνο πρώτου βαθμού στην αρχική δίκη όπως ανέμεναν οι συγγενείς του νεαρού Ντέιβις αλλά και η κοινότητα των αφροαμερικανών.

SHARE:

24Media Network