ΗΠΑ: Κατέρριψαν 28 drones των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Διαβάζεται σε 1'
Στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ (αρχείου)
Στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ (αρχείου) (Kaitlin Watt/U.S. Navy vía AP)

Στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ που επιχειρούν στη Μέση Ανατολή ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν 28 drones των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ με δυνάμεις του Συνασπισμού που επιχειρούν στην Ερυθρά Θάλασσα κατέρριψαν τουλάχιστον 28 drones των Χούθι, τα ξημερώματα του Σαββάτου (9/3), όπως ανακοίνωσε το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM).

«Κανένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ή του Συνασπισμού δεν υπέστη ζημιές στην επίθεση και επίσης δεν υπήρξαν αναφορές από εμπορικά πλοία για ζημιές», ανέφερε η επίσης η ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα, η CENTCOM τόνισε ότι ο στρατός απαντούσε σε μια επίθεση μεγάλης κλίμακας σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, που λάμβαναν χώρα από τις 4π.μ – 6:30π.μ (τοπική ώρα).

Τα UAVs είχαν σκοπό να αποτελέσουν «μια άμεση απειλή για τα εμπορικά πλοία, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και τα πλοία του συνασπισμού στην περιοχή», ανέφερε σε ανάρτηση X το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα