Βρετανία: Κατέρριψε δύο drone των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Διαβάζεται σε 1'
Αντάρτες των Χούθι
Αντάρτες των Χούθι AP Photo

Δύο επιθετικά drones των ανταρτών Χούθι της Υεμένης κατέρριψε πλοίο του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, γνωστοποίησε σήμερα, Σάββατο (9/3), ότι πλοίο του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού κατέρριψε δύο επιθετικά drones, που εκτόξευσαν οι αντάρτες των Υεμένης Χούθι.

“Χθες το βράδυ, η φρεγάτα HMS Richmond χρησιμοποίησε πυραύλους Sea Ceptor για να καταρρίψει δύο επιθετικά drones – αποκρούοντας με επιτυχία μια ακόμη παράνομη επίθεση από τους Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν”, τόνισε ο Σαπς σε ανάρτηση στο X/Twitter.

“Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί μας θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να σώσουν ζωές και να προστατεύσουν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας”, συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι οι βρετανικές δυνάμεις συμμετέχουν μαζί με τις αμερικανικές και τις γαλλικές δυνάμεις, μεταξύ άλλων χωρών, στην προστασία των ναυτιλιακών οδών στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά την έναρξη των επιθέσεων των ανταρτών σε πλοία στη θαλάσσια αυτή περιοχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα