Ποιος όρκος του Ιπποκράτη; Πολιτεία των ΗΠΑ επιτρέπει την άρνηση θεραπείας σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα

Ποιος όρκος του Ιπποκράτη; Πολιτεία των ΗΠΑ επιτρέπει την άρνηση θεραπείας σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα
Άνθρωποι που αγκαλιάζονται μπροστά από ΛΟΑΤΚΙ σημαία AP

Νέος νόμος πρόκειται να περάσει στην πολιτεία Αρκάνσας, σύμφωνα με τον οποίο οι γιατροί θα έχουν το ελεύθερο να αρνηθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άτομα με τα οποία δεν συμφωνούν ιδεολογικά ή θρησκευτικά.

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση του κυβερνήτη της Πολιτείας Αρκάνσας να υπογράψει νομοθεσία σύμφωνα με την οποία θα επιτρέπεται στους γιατρούς να αρνούνται να θεραπεύσουν κάποιον άνθρωπο, λόγω θρησκευτικών ή ηθικών διαφορών, μία κίνηση που “ανοίγει τον δρόμο” σε γιατρούς να μπορούν να αρνηθούν να δεχτούν ασθενείς που ανήκουν στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Συγκεκριμένα, το νέο αυτό μέτρο αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν το δικαίωμα να μην συμμετέχουν σε θεραπείες μη έκτακτης ανάγκης ατόμων που παραβιάζουν τη συνείδησή τους. Ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ στα τέλη του καλοκαιριού.

Εκείνοι που τάχθηκαν απέναντι στο νέο αυτό νόμο – συμπεριλαμβανομένης της Εκστρατείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών- δήλωσαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα pbs, ότι αυτός θα δίνει το ελεύθερο στους γιατρούς να αρνούνται να προσφέρουν μια σειρά από υπηρεσίες σε ασθενείς από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Ο συγκεκριμένος κυβερνήτης ονόματι Asa Hutchinson είχε προτείνει ξανά στο παρελθόν (το 2017) ένα αντίστοιχο μέτρο που όμως δεν είχε περάσει.

Υποστηρίζω αυτό το νέο νόμο εφόσον εξαιρούνται οι περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, άρα κανείς γιατρός δεν θα μπορεί να αρνηθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όταν μιλάμε για σοβαρές περιπτώσεις ασθενών”, δήλωσε απο τη μεριά του ο κυβερνήτης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα