ΗΠΑ: Με πλεξιγκλάς το debate των υπουψήφιων αντιπροέδρων

ΗΠΑ: Με πλεξιγκλάς το debate των υπουψήφιων αντιπροέδρων
Κάμάλα Χάρις και Μάικ Πενς AP

Μάικ Πενς και Καμάλα Χάρις τηλεμαχούν την Τετάρτη στο debate των αντιπροέδρων, τηρώντας με το παραπάνω τα μέτρα για τον κορονοϊό - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Με πλεξιγκλάς θα χωρίζεται ο προσωπικός χώρος του Αντιπροέδρου Πένς από εκείνον της Γερουσιαστή Καμάλα Χάρις, της δημοκρατικής υποψήφιας από την Καλιφόρνια, κατά τη διάρκεια της αντιπροεδρικής τους τηλεμαχίας τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος).

Αυτή η επιπλέον προφύλαξη είναι συνέπεια ενός πλήθους κρουσμάτων κορονοϊού στον Λευκό Οίκο και τον ευρύτερο κύκλο των συνεργατών.

Ο Πενς έχει να επιδείξει αρνητικά τεστ κορονοϊού, αλλά η εγγύτητά του με νοσούντες, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Τραμπ, έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και τις δυνατότητες εξάπλωσης του ιού σε άλλους. Ο Πένες εργάστηκε από το σπίτι τις τελευταίες ημέρες.

Η χρήση ενός διαχωριστικού πλεξιγκλάς ζητήθηκε από την εκστρατεία της Χάρις και του προεδρικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν και η Επιτροπή Προεδρικών Συζητήσεων συμφώνησε για την αλλαγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωπος του Πενς χλεύασε το πλεξιγκλάς, αποκαλώντας το «φρούριο».

Το debate των αντιπροέδρων έπεται της χαοτικής και εκτός ελέγχου προεδρικής συζήτησης του Τραμπ και του Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα και πρόκειται να είναι ο μοναδικός αγώνας μεταξύ των υποψηφίων αντιπροέδρων.

Λεπτομέρειες για το debate των αντιπροέδρων:

Πότε; 9 έως 10:30 μ.μ. ET ,Τετάρτη.

Που; Στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, Σολτ Λέικ Σίτι.

Το πανεπιστήμιο προσέφερε λαχειοφόρο αγορά για λιγότερους από 100 φοιτητές για να εκπροσωπήσουν την πανεπιστημιούπολη στο χώρο του διαλόγου. Το σχολείο τόνισε ότι οι συμμετέχοντες θα απέχουν μεταξύ τους και ότι θα χρειαστούν μάσκες προσώπου.

Ποιος συντονίζει; Susan Page, επικεφαλής του Γραφείου της Ουάσινγκτον, USA Today.

Ποια είναι η μορφή; Η συζήτηση θα χωριστεί σε εννέα ενότητες 10 λεπτών. Κάθε υποψήφιος θα έχει δύο λεπτά για να απαντήσει στην πρώτη ερώτηση κάθε ενότητας.

Θέματα; Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα λίστα θεμάτων, σύμφωνα με το npr.

Είναι εξαιρετικά πιθανό ότι η κρίση του κορονοϊού θα είναι το επίκεντρο αυτής της συζήτησης, ιδιαίτερα λόγω της υγείας του προέδρου και του γεγονότος ότι ο Πενς υπηρέτησε ως επικεφαλής της ειδικής ομάδας αντιμετώπισης κορονοϊού. Θα πρέπει να υπερασπιστεί την ανταπόκριση της κυβέρνησης στην πανδημία, η οποία έχει πλέον κοστίσει τη ζωή περισσότερων από 210.000 Αμερικανών.

Από την πλευρά της, η Χάρις, ίσως χρειαστεί να ακολουθήσει μια λεπτή γραμμή μεταξύ της επίθεσης στον Πενς και των πολιτικών της διοίκησης, ενώ ο πρόεδρος αναρρώνει από τον ιό.

Θα υπάρξουν περισσότερες συζητήσεις; Δύο ακόμη συζητήσεις Προέδρων έχουν προγραμματιστεί, αλλά δεδομένης της υγείας του προέδρου, το καθεστώς τους και τυχόν αλλαγές στη μορφή είναι ασαφή.

15 Οκτωβρίου: δεύτερη προεδρική συζήτηση

22 Οκτωβρίου: τρίτη προεδρική συζήτηση
 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα