ΗΠΑ: Μία λίστα και μία γκάφα “δείχνουν” την υποψήφια αντιπρόεδρο του Μπάιντεν

ΗΠΑ: Μία λίστα και μία γκάφα “δείχνουν” την υποψήφια αντιπρόεδρο του Μπάιντεν
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν AP

Δύο άσχετα μεταξύ τους γεγονότα φαίνεται πως απαντούν στο ερώτημα της επιλογής Μπάιντεν για την αντιπροεδρία. Η φωτογραφία του AP και το "τεχνικό λάθος" του Politico

Μπορεί ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να έχει δηλώσει πως θα επιλέξει τον υποψήφιο -η καλύτερα την υποψήφια- για την αντιπροεδρία, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, όμως δύο, άσχετα μεταξύ τους, γεγονότα έβαλαν φωτιά στην σχετική συζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόκειται για μία φωτογραφία του Associated Press με σημειώσεις του Μπάιντεν και για μία διόρθωση σε δημοσίευμα του Politico, για την οποία ο ιστότοπος έκανε λόγο για “τεχνικό λάθος”.

Οι σημειώσεις του Μπάιντεν

Την Τρίτη και ενώ δεχόταν σχετικές ερωτήσεις από δημοσιογράφους ο φωτογραφικός φακός του AP “έπιασε” τις σημειώσεις του Μπάιντεν, για την γερουσιάστρια από την Καλιφόρνια, Καμάλα Χάρις.

Οι σημειώσεις του Τζο Μπάιντεν για την Καμάλα Χάρις AP

Σε αυτές, υπό το όνομα της Χάρις, διακρίνονται γραμμένες οι φράσεις, “μην κρατάς κακία”, “συμμετείχε στην εκστρατεία με μένα και την Τζιλ”, “ταλαντούχα”, “μεγάλη βοήθεια στην εκστρατεία”, “μεγάλος σεβασμός προς αυτήν”.

Η γερουσιάστρια Καμάλα Χάρις AP

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ η συγκεκριμένη λίστα απαριθμεί τους λόγους για τους οποίους ο Μπάιντεν θεωρεί καλή επιλογή -ή έχει επιλέξει;- την Χάρις για την θέση της υποψήφιας αντιπροέδρου.

Mετά την σχετική δημοσίευση μάλιστα, οι αποδόσεις που έδιναν οι στοιχηματικές εταιρίες στην επιλογή Χάρις έπεσαν κατακόρυφα.

Το “τεχνικό λάθος” του Politico

Και μπορεί οι παραπάνω να είναι παρατηρήσεις που ο Μπάιντεν έχει εκφράσει και δημόσια για την Χάρις, όμως δίνουν ξεχωριστό νόημα σε δημοσίευμα του Politico, το οποίο την Τρίτη ανήρτησε κείμενο σύμφωνα με το οποίο “ο Μπάιντεν επέλεξε την 1η Αυγούστου την Καμάλα Χάρις για συνυποψήφια του στις εκλογές του 2020”. 

Tο κείμενο μάλιστα, είχε αναφορά στην ανακοίνωση του Μπάιντεν της 1ης Αυγούστου-η οποία προφανώς δεν έχει γίνει ακόμη- στην οποία ο υποψήφιος των Δημοκρατικών χαρακτηρίζει την Χάρις “μία άξια αντίπαλο και μία άξια συνυποψήφια, που θα συμβάλλει με την εμπειρία της ως εισαγγελέας, το αναγνωρίσιμο όνομά της και τις ικανότητές της στον διάλογο”.

“Σημείωση του συντάκτη: Εξαιτίας τεχνικού λάθους, προηγούμενη έκδοση του γραφικού λανθασμένα ανέφερε ότι ο Μπάιντεν έχει επιλέξει υποψήφιο αντιπρόεδρο. Απολογούμαστε για το λάθος”, έγραψε το Politico στο τέλος του κειμένου.

Πλέον μένει να αποδειχθεί αν η Χάρις, η οποία είχε επιτεθεί σφοδρά στον Μπάιντεν σε debate των Δημοκρατικών για το χρίσμα, για τις πολιτικές του επιλογές και την στάση του απέναντι στον φυλετικό διαχωρισμό την δεκαετία του 70.

Την απάντηση θα την δώσει ο ίδιος ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, την ερχόμενη εβδομάδα, εκτός αν η ανακοίνωση γίνει 1η Αυγούστου, επιβεβαιώνοντας απόλυτα το “τεχνικό λάθος” του έγκυρου πολιτικού ιστότοπου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα