ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα

ΗΠΑ και Νότια Κορέα συμφώνησαν στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την εφαρμογή κυρώσεων κατά της Πιονγιάνγκ, επιδιώκοντας την αλλαγή στάσης της Πιονγιάνγκ και την έναρξη νέων συνομιλιών

Η κυβέρνηση Τραμπ επιδιώκει η Βόρεια Κορέα να επιστρέψει στον «δρόμο του διαλόγου» για να τερματιστούν τα προγράμματά της για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων και την απόκτηση πυρηνικών όπλων, κυρίως μέσω των επιπρόσθετων οικονομικών κυρώσεων οι οποίες έχουν στόχο να ασκηθεί πίεση στην Πιονγιάνγκ.

«Δεσμευθήκαμε μαζί με υπεύθυνα μέλη της διεθνούς κοινότητας να αυξήσουμε την πίεση στη Βόρεια Κορέα για να πείσουμε το καθεστώς (για την ανάγκη) να υπάρξει αποκλιμάκωση και να επιστρέψει στον δρόμο του διαλόγου» αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας, Τζέιμς Μάτις, του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και του διευθυντή των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών (DNI) Νταν Κόουτς, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη συνάντηση στον Λευκό Οίκο με παρόντα και τα 100 μέλη της αμερικανικής Γερουσίας και τον στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Οι ΗΠΑ «επιδιώκουν σταθερότητα και την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου με ειρηνικά μέσα. Παραμένουμε ανοικτοί (στο να διεξαχθούν) διαπραγματεύσεις για αυτό τον στόχο. Πάντως, παραμένουμε επίσης έτοιμοι να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και τους συμμάχους μας».

Επιπλέον, οι Σύμβουλοι Εθνικής Ασφάλειας της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ Κιμ Κουάν-τζιν και Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ, συμφώνησαν την Πέμπτη την επιτάχυνση των διαδικασιών για την εφαρμογή νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας.

Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνονται κι (ενδεχόμενες) νέες κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στην περίπτωση που εκδηλωθεί μία νέα πρόκληση ασφάλειας από τη Βόρεια Κορέα, ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας, η ανάπτυξη του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD εξελίσσεται ομαλά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτογραφία: AP Photo/Korean Central News Agency via Korea News Service)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορέα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απίστευτο φιάσκο. Η αρμάδα του Τραμπ αντί για Κορέα πήγαινε σε άλλη κατεύθυνση

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε 'πρόβα πολέμου' πάνω σε Mercedes

ΗΠΑ: Μεταφορά του συστήματος πυραυλικής άμυνας THAAD στη Ν. Κορέα

SHARE:

24Media Network