ΗΠΑ: Νεκροί και τραυματίες από ανεμοστρόβιλο στην Αϊόβα

Διαβάζεται σε 3'
ΗΠΑ: Νεκροί και τραυματίες από ανεμοστρόβιλο στην Αϊόβα
καταστροφές από τον ανεμοστρόβιλο στην Αιόβα AP

Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε τον θάνατο και των τραυματισμό ανθρώπων σε έναν μικρό οικισμό της  Αϊόβα.

Ένας ισχυρός ανεμοστρόβιλος έπληξε μία μικρή πόλη στην Αϊόβα την Τρίτη (21/05), προκαλώντας τον θάνατο αδιευκρίνιστου αριθμού ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 12 σύμφωνα με τις αρχές. Οι εικόνες από την πόλη Γκρίνφιλντ όπου χτύπησε ο ανεμοστρόβιλος είναι πραγματικά ολέθριες. Ο ανεμοστρόβιλος άφησε πίσω του κατεστραμμένα σπίτια, συντρίμμια αλλά και μεγάλες ανεμογεννήτριες πεσμένες στο έδαφος.

κάτοικοι κοιτούν συντετριμμένοι τις καταστροφές που άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος
AP

κατεστραμμένα αυτοκίνητα AP

«Αυτός ο ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε μεγάλο τμήμα της πόλης», είπε ο λοχίας Άλεξ Ντίνκλα, εκπρόσωπος της πολιτειακής αστυνομίας της Αϊόβα, στη διάρκεια βραδινής συνέντευξης Τύπου στο Γκρίνφιλντ. Επιβεβαιώνει επίσης ότι υπάρχουν νεκροί από την καταστροφή που έπληξε την πόλη. Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι στο Γκρίνφιλντ, μια πόλη περίπου 2.000 κατοίκων, τραυματίσθηκαν από τον ανεμοστρόβιλο, δήλωσε ο Ντίνκλα. Επειδή το τοπικό νοσοκομείο υπέστη ζημιές από την καταιγίδα, οι άνθρωποι αυτοί χρειάσθηκε να μεταφερθούν σε γειτονικές πόλεις.

Η κυβερνήτης της Αϊόβα Κιμ Ρέινολντς δήλωσε ότι θα επισκεφθεί το Γκρίνφιλντ σήμερα το πρωί. «Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε όλες τις συνέπειες της καταιγίδας, απαντήσεις θα δοθούν μέσα στις επόμενες ώρες και ημέρες», ανέφερε η Ρέινολντς σε δήλωση που εξέδωσε. Επιβεβαίωσε πως η πολιτεία θα φροντίσει για την παροχή πόρων και βοηθείας σε μορφή καταφυγίων, τροφίμων και νερού, ενώ θα αποκατασταθεί και η ηλεκτροδότηση χιλιάδων κατοίκων, καθησυχάζοντας τους πληγέντες.

ανεμογεννήτρια τεράστιου ύψους πεσμένη στο έδαφος AP

Η ιατρική αξιωματούχος της κομητείας, Λάιζα Μπράουν, ανακοίνωσε επίσημα πως υπάρχει τουλάχιστον μία νεκρή λόγω της καταιγίδας στην κομητεία Άνταμς υπονοώντας πως ακολουθούν κι άλλοι. Δεν μπόρεσε όμως να δώσει παραπάνω λεπτομέρειες. Να σημειωθεί ότι στην κομητεία Άνταμς, τουλάχιστον τρεις ανεμογεννήτριες με ύψος όσο περίπου ένα κτίριο 25 ορόφων η κάθε μία, έσπασαν στην μέση. Η μία μάλιστα έπιασε φωτιά, ενώ αρκετές ακόμη αιολοικές ανεμογεννήτριες υπέστησαν ζημίες στην κομητεία σύμφωνα με τον τον τηλεοπτικό σταθμό KCCI που συνδέεται με το δίκτυο CBS.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα