ΗΠΑ: Νιγηριανός Influencer πίσω από απάτη εκατομμυρίων δολαρίων

ΗΠΑ: Νιγηριανός Influencer πίσω από απάτη εκατομμυρίων δολαρίων
SHUTTERSTOCK

Νιγηριανός Instagram Influencer, που προωθούσε στον προσωπικό του λογαριασμό την υπερπολυτελή ζωή του, βρέθηκε στο εδώλιο του δικαστηρίου με τη κατηγορία της συμμετοχής σε οργανωμένα οικονομικά εγκλήματα.

Ο Ramon Abbas, γνωστός με το ψευδώνυμο χρήστη “Hushpuppi” στο Instagram, παραδέχθηκε τη συμμετοχή του σε απάτη σε βάρος ενός επιχειρηματία από το Κατάρ. Όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, το οικονομικό έγκλημα ξεπερνούσε το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Ο 37χρονος Νιγηριανός, με τους 2.000.000 ακολούθους στο Instagram, μεταξύ άλλων ομολόγησε στις 20 Απριλίου, πως έκανε “ξέπλυμα χρημάτων”. Ο ίδιος, συνελήφθη τον Ιούνιο του 2020, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μετά από έφοδο της τοπικής αστυνομίας σε διαμέρισμά του στο Ντουμπάι.

Κατά τη διάρκεια της “επιδρομής” οι Αρχές βρήκαν 41 εκατομμύρια δολάρια μετρητά, 13 πολυτελή αυτοκίνητα αξίας 6,8 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ εντοπίστηκαν και 100.000 αρχεία εξαπάτησης μαζί με διευθύνσεις από 2 εκατομμύρια πιθανά θύματα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι Αρχές συνέλαβαν και έναν επίσης Νιγηριανό, συνεργό του, τον Olalekan Jacob Ponle που εργαζόταν σε κοινή τους επιχείρηση στις ΗΠΑ.

Ο Abbas παραδόθηκε σε πράκτορες του FBI, και μεταφέρθηκε αργότερα στο Λος Άντζελες, για να δικασθεί για τις κατηγορίες οικονομικού εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και συγκεκριμένα για ξέπλυμα χρήματος.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα των ΗΠΑ, Tracy L. Wilkison, ο κατηγορούμενος μαζί με συνεργάτες, πλαστογράφησαν τη χρηματοδότηση ενός σχολείου και δημιούργησαν έναν ψεύτικο ιστότοπο, προκειμένου να πείσουν έναν επιχειρηματία από το Κατάρ να πάρει μερίδιο επενδύοντας με τα χρήματά του.

Ο Instagram Influencer, κατάφερε να αποσπάσει το υπέρογκο ποσό των 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων, μέρος των οποίων δόθηκε για αγορά πανάκριβου ρολογιού, ενός Richard Mille RM11-03, το οποίο έπειτα εμφανίστηκε και στις αναρτήσεις του στο Instagram, ανέφερε η εισαγγελέας.

Ο ίδιος είχε πλαστογραφήσει πιστοποιητικό γάμου για να αποκτήσει διαβατήριο και ιθαγένεια στα νησιά Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, ενώ δωροδόκησε κι έναν αξιωματούχο στο νησί του Αγίου Χριστοφόρου, της Καραϊβικής.

Ο κατηγορούμενος, έκανε χλιδάτη ζωή και ισχυριζόταν στους ακολούθους του στο Instagram, πως εργαζόταν στον τομέα του real estate, ενώ προωθούσε την ακριβή ζωή του, με τα πανάκριβα ρούχα, ρολόγια και τα υπερπολυτελή αυτοκίνητά του.

Πλέον, όπως αναφέρει το BBC, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 20 χρόνια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα