ΗΠΑ: O Τραμπ ανέστειλε την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο

FILE - In a Friday, March 24, 2017 file photo, President Donald Trump announces the approval of a permit to build the Keystone XL pipeline in the Oval Office of the White House in Washington. President Trump on Sunday, March 26, attacked conservative lawmakers for the failure of the Republican bill to replace Barack Obama's health care law as his aides pledged to court moderate Democrats on upcoming initiatives from health care to tax cuts. (AP Photo/Evan Vucci, File)
FILE - In a Friday, March 24, 2017 file photo, President Donald Trump announces the approval of a permit to build the Keystone XL pipeline in the Oval Office of the White House in Washington. President Trump on Sunday, March 26, attacked conservative lawmakers for the failure of the Republican bill to replace Barack Obama's health care law as his aides pledged to court moderate Democrats on upcoming initiatives from health care to tax cuts. (AP Photo/Evan Vucci, File) AP

Η ακύρωση της σχετικής νομοθεσίας που είχε προωθήσει ο πρώην Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αποτελεί για πολλούς μια νίκη των εταιρειών στο διαδίκτυο

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την ανάκληση εφαρμογής της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο που προώθησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Πρόκειται για νίκη των εταιριών που παρέχουν υπηρεσίες στο διαδίκτυο και ήττα των υποστηρικτών προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο πέρασαν οριακά την ανάκληση εφαρμογής του νόμου την προηγούμενη εβδομάδα χωρίς να έχουν την υποστήριξη των Δημοκρατικών και υπό την ισχυρή αντίδραση των υποστηρικτών προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Η εξέλιξη αυτή γνωστοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ από το Λευκό Οίκο, μετά την άσκηση της σκληρής κριτικής που είχε ασκηθεί για την εφαρμογή του κι ενώ από την άλλη μεριά, χαρακτηρίζεται ως “καθαρή νίκη” για τις εταιρίες AT&T Inc, Comcast Corp και Verizon Communications Inc.

Ο νέος νόμος καταργεί την εφαρμογή κανονισμών που υιοθέτησε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών τον περασμένο Οκτώβριο με την υποστήριξη του Ομπάμα, απαιτώντας από τις εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες σύνδεσης στο διαδίκτυο να κάνουν περισσότερα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Οι κανονισμοί αυτοί δεν έχουν τεθεί σε εφαρμογή, ενώ απαιτούσαν την έγκριση του συνδρομητή πριν από τη χρήση από τις εταιρίες δεδομένων τοπικού και γεωγραφικού χαρακτήρα, προσωπικών οικονομικών στοιχείων, πληροφοριών υγείας, πληροφοριών που σχετίζονται με τα παιδιά του συνδρομητή, αλλά και το ιστορικό των πλοηγήσεων στο διαδίκτυο.

Τα στοιχεία αυτά θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν από τις εταιρίες διασύνδεσης στο διαδίκτυο χωρίς την προηγούμενη έγκριση του συνδρομητή-λήπτη των υπηρεσιών αυτών, για διαφημιστικούς λόγους, αλλά και για την στοχευμένη και εξατομικευμένη προώθηση προϊόντων.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: AP Photo/Evan Vucci, File)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

O Τραμπ έτοιμος να 'ρυθμίσει' το πρόβλημα με τη Β. Κορέα

Γερμανία κατά Τραμπ για εμπορικά ελλείμματα και αποφυγή δασμών

SHARE:

24Media Network