ΗΠΑ: Ο Υπουργός Άμυνας διαβεβαιώνει την Ουκρανία και τη Γεωργία, ότι η πόρτα του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτή

ΗΠΑ: Ο Υπουργός Άμυνας διαβεβαιώνει την Ουκρανία και τη Γεωργία, ότι η πόρτα του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτή
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντι Όστιν 2021 Alex Brandon/AP Photo

Οι ΗΠΑ επιμένουν στα χτυπήματα στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας καλώντας Ουκρανία και Γεωργία να μπουν στο ΝΑΤΟ.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν αναχώρησε για την Ευρώπη, όπου και θα επιδιώξει να διαβεβαιώσει την Ουκρανία και τη Γεωργία ότι η πόρτα του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτή για τις δύο χώρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου.

«Ο Όστιν θα τονίσει τόσο στη Γεωργία, όσο και στην Ουκρανία ότι υπάρχει μία ανοιχτή πόρτα στο ΝΑΤΟ και θα ενθαρρύνει τις δύο χώρες, για να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές, ώστε να είναι ποιοτικά κατάλληλες για την ένταξή τους, στην αμυντική συμμαχία» ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ πριν από την αναχώρησή του, ανέφερε σε μία ανάρτησή του στο Twitter ότι προσβλέπει στις συναντήσεις του με τους ομολόγους του στην Ουκρανία, στη Γεωργία και στη Ρουμανία, ώστε να ενισχύσει τη δέσμευση της Αμερικής «για μία ασφαλή, σταθερή και ευημερούσα Ευρώπη».

Ο ίδιος, θα μιλήσει στους ηγέτες των χωρών για την ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα και θα επιδιώξει να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των τριών παραθαλάσσιων χωρών.

Η επίσκεψη του Όστιν θα ολοκληρωθεί στις Βρυξέλλες, όπου και θα λάβει μέρος στην πρώτη διάσκεψη των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που γίνεται με φυσική παρουσία, από την έναρξη της πανδημίας και μετά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version