ΗΠΑ-Οι Δημοκρατικοί ξεκαθαρίζουν: “Ο Τραμπ έχασε, ο Μπάιντεν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος”

ΗΠΑ-Οι Δημοκρατικοί ξεκαθαρίζουν: “Ο Τραμπ έχασε, ο Μπάιντεν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος”
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι AP

Μόλις μια χούφτα Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών έχει αναγνωρίσει μέχρι σήμερα την εκλογή Μπάιντεν.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε βέβαιη για την ομαλότητα της μετάβασης της εξουσίας στην προεδρία των ΗΠΑ, τονίζοντας ο εκλεγμένος Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «δεν θα έχει κανένα πρόβλημα».

«Ξέρει τα κατατόπια. Οπότε, θα τα πάει μια χαρά στην μετάβαση», είπε η Πελόζι σε δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας πως «είναι εξαιρετικά ατυχές το γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικάνοι αποφάσισαν να μη σεβαστούν τη βούληση του λαού».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής μειοψηφίας στην Γερουσία Τσακ Σούμερ κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους ότι δηλητηριάζουν τη δημοκρατία αρνούμενοι να αναγνωρίσουν τη νίκη Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο διαδίδουν σκοπίμως αμφιβολίες για τις εκλογές μας απλώς επειδή φοβούνται τον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο Σούμερ σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον.

«Μόλις βιώσαμε διχαστικές και σκληρά κερδισμένες προεδρικές εκλογές, αλλά αντί να ενώσουμε τη χώρα για να πολεμήσουμε τον κοινό μας εχθρό, την Covid-19, οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας, αρνούνται την πραγματικότητα και δηλητηριάζουν τα θεμέλια της δημοκρατίας μας», είπε.

Μόλις μια χούφτα Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών έχει αναγνωρίσει μέχρι σήμερα την εκλογή Μπάιντεν.

«Σήμερα το πρωί έχω ένα πολύ απλό μήνυμα για τους Ρεπουμπλικάνους στη Γερουσία: Οι εκλογές τελείωσαν. Η διαφορά των ψήφων δεν ήταν μικρή. Ο πρόεδρος Τραμπ έχασε. Ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», κατέληξε οργισμένος ο Σούμερ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα