ΗΠΑ: Οι Τούρκοι χειριστές των F-35 δεν εκτελούν πλέον εκπαιδευτικές πτήσεις

ΗΠΑ: Οι Τούρκοι χειριστές των F-35 δεν εκτελούν πλέον εκπαιδευτικές πτήσεις
Τούρκος πιλότος F-16D AP

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μειώνει τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα του προηγμένου μαχητικού αεροσκάφους, εξαιτίας των σχεδίων της Άγκυρας να αποκτήσει το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

Οι τούρκοι χειριστές των αεροσκαφών F-35 δεν πραγματοποιούν πλέον εκπαιδευτικές πτήσεις στην αμερικανική αεροπορική βάση στην Αριζόνα όπου φιλοξενούνται, ενημέρωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μειώνει τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα του προηγμένου μαχητικού αεροσκάφους, εξαιτίας των σχεδίων της Άγκυρας να αποκτήσει ένα ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας.

«Το υπουργείο ενημερώθηκε ότι οι τούρκοι πιλότοι (…) δεν πετούν» πλέον, δήλωσε ο αντιπτέραρχος Μάικ Άντριους, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

«Αν δεν υπάρξει αλλαγή της πολιτικής της συνεργασίας, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τη σύμμαχό μας Τουρκία για την μείωση της συμμετοχής της στο πρόγραμμα του F-35», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα