ΗΠΑ: Όλον τον Αύγουστο θα καίει η μεγαλύτερη φωτιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας

Όλο τον Αύγουστο θα καίει η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας
Όλο τον Αύγουστο θα καίει η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας AP

Στάχτη έχουν γίνει, μέχρι στιγμής, περισσότερα από 1,1 εκατ. στρέμματα γης. 14.000 πυροσβέστες από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία παλεύουν με τις φλόγες, που τροφοδοτούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ανέμους.

Η μεγαλύτερη φωτιά που ξέσπασε ποτέ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ θα μαίνεται όλον τον Αύγουστο, προειδοποίησαν την Τρίτη αξιωματικοί της πυροσβεστικής, την ώρα που οι υψηλές θερμοκρασίες και οι άνεμοι τροφοδοτούν τις φλόγες εμποδίζοντας το έργο κατάσβεσης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήλπιζαν ότι θα σβήσουν τη φωτιά του «Συμπλέγματος Μοντεσίνο» έως τα μέσα Αυγούστου, ωστόσο η πρόβλεψη αυτή αναβλήθηκε για τις αρχές Σεπτεμβρίου.

«Εάν η #Mendocinocomplex ήταν πόλη, θα ήταν η δέκατη τέταρτη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ. Μεγαλύτερη από τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, τη Φιλαδέλφεια και το Χιούστον» ήταν το tweet του Cal OES, του γραφείου εκτάκτων περιστατικών του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας.

ADVERTISING

Περισσότεροι από 14.000 πυροσβέστες από κάθε γωνιά των ΗΠΑ, ακόμα κι από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία συνεχίζουν την Τρίτη τη μάχη με τις φλόγες, για να θέσουν υπό έλεγχο τις τεράστιες πυρκαγιές που κατακαίουν την Καλιφόρνια εδώ και σχεδόν έναν μήνα.

Σύμφωνα με την αποτίμηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Calfire στις 17.00 ώρα Ελλάδας, η πυρκαγιά του «Συμπλέγματος Μοντεσίνο» έχει μετατρέψει σε στάχτες 1.176.380 στρέμματα γης από την 27η Ιουλίου.

«Οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια γιγαντώθηκαν και επιδεινώθηκαν εξαιτίας των κακών περιβαλλοντικών νόμων που δεν επιτρέπουν να χρησιμοποιείται κατάλληλα η τεράστια ποσότητα εύκολα διαθέσιμου νερού» έγραψε από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες. «Πρέπει να εκτρέψουμε την πορεία της στον Ειρηνικό Ωκεανό. Πρέπει επίσης να κόψουμε τα δέντρα για να εμποδίσουμε την εξάπλωση της πυρκαγιάς» συμπλήρωσε.

Εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Καλιφόρνιας απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις Τραμπ, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης διαθέτουν επαρκή αποθέματα νερού στη μάχη με τις φλόγες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά, ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΗΠΑ: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη φωτιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας

Καύσωνες, φωτιές και πλημμύρες αυξάνουν το κόστος της κλιματικής αλλαγής

Κλιματική αλλαγή: Ο πλανήτης εκπέμπει SOS

SHARE:

24Media Network