ΗΠΑ – Πάουελ: “Δεν μπορώ πλέον να αποκαλώ τον εαυτό μου Ρεπουμπλικάνο”

ΗΠΑ – Πάουελ: “Δεν μπορώ πλέον να αποκαλώ τον εαυτό μου Ρεπουμπλικάνο”
Η συνέντευξη του Κόλιν Πάουελ στο CNN

Ο άλλοτε ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ δήλωσε πως σταματά να αποτελεί μέλος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Ποιος ο λόγος της απόφασής του.

Ο άλλοτε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ δήλωσε το βράδυ της Κυριακής στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι δεν θεωρεί πλέον τον εαυτό του μέλος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι ο λόγος που τον οδήγησε να πάρει την απόφαση αυτή είναι πως πολλά στελέχη του κόμματος στο Κογκρέσο στηρίζουν τον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

“Γι’ αυτό δεν μπορώ πλέον να αποκαλώ τον εαυτό μου Ρεπουμπλικάνο”, είπε ο Πάουελ. “Είμαι απλώς ένας πολίτης που έχει ψηφίσει τους Ρεπουμπλικάνους ή τους Δημοκρατικούς”.

“Αυτή τη στιγμή, παρακολουθώ τι γίνεται στη χώρα μου, δεν με απασχολούν τα κόμματα”, πρόσθεσε.

Ο Πάουελ καταφέρθηκε εναντίον των Ρεπουμπλικάνων που δεν ύψωσαν το ανάστημά τους στον Τραμπ επιλέγοντας να προωθήσουν τις πολιτικές τους καριέρες και έκρινε πως οι ΗΠΑ χρειάζονται ανθρώπους που “να λένε την αλήθεια”.

Ο Πάουελ ήταν επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επί προεδρίας Τζορτζ Μπους, αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον και σύμβουλος εθνικής ασφαλείας επί προεδρίας Ρόναλντ Ρέιγκαν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα