ΗΠΑ: Παραιτήθηκε σύμβουλος του Τραμπ που είχε συμμετάσχει στις συζητήσεις με την Κίνα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο προεδρικό αεροσκάφος
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο προεδρικό αεροσκάφος AP

Ο Κλιτ Ουίλεμς, εκ των κορυφαίων συμβούλων του Αμερικανού προέδρου για θέματα εμπορίου, θα αποχωρήσει για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν.

Ο Κλιτ Ουίλεμς, ένας από τους κορυφαίους συμβούλους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εμπορίου, ο οποίος συμμετείχε και στις διαπραγματεύσεις με την Κίνα, θα αποχωρήσει εντός των επόμενων εβδομάδων προκειμένου να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του, μετά τη γέννηση του παιδιού του, πρόσφατα.

Ο Ουίλεμς, που είναι βοηθός του οικονομικού συμβούλου του Τραμπ, Λάρι Κούντλοου, θα αντικατασταθεί από την Κέλι Αν Σο, τη νυν διευθύντρια του τμήματος διεθνούς εμπορίου, επενδύσεων και ανάπτυξης.

ADVERTISING

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κούντλοου σημείωσε ότι "ο Κλιτ βοήθησε τον πρόεδρο να αλλάξει την παγκόσμια συζήτηση για το εμπόριο και να κάνει εξαιρετική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Κίνα, την ΕΕ, την Κορέα και να μεταρρυθμίσει το διεθνές εμπορικό σύστημα".

Ο Ουίλεμς συμμετείχε ενεργά, αν και από τα παρασκήνια, στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, επικεφαλής των οποίων είναι ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν και ο ειδικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ για θέματα εμπορίου Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ. Ως μέλος της αμερικανικής αντιπροσωπείας, έχει επισκεφθεί κατ' επανάληψη το Πεκίνο το τελευταίο διάστημα.

Ο ίδιος δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι μόλις απέκτησε δεύτερο παιδί με τη σύζυγό του και δεν αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο επειδή είναι δυσαρεστημένος με τη δουλειά του. "Αγαπώ τη δουλειά μου αλλά αγαπώ και την οικογένειά μου επίσης", τόνισε.

Ο Ουίλεμς, που έχει σπουδάσει χημικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Νοτρ Νταμ της Ιντιάνα και κατόπιν νομική στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν – ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν για τον τότε ακόμη βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Πολ Ράιαν – έχει ήδη αποδεχθεί μια θέση στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ
SHARE:

24Media Network