ΗΠΑ: Πολιτικοποίηση των επιθέσεων σε Οχάιο και Τέξας "βλέπει" το πανίσχυρο λόμπι όπλων

Εικόνα από το συνέδριο του NRA στην Ιντιανάπολις τον Απρίλιο του 2019
Εικόνα από το συνέδριο του NRA στην Ιντιανάπολις τον Απρίλιο του 2019 AP

Προειδοποιήσεις του πανίσχυρου NRA σχετικά με τους ενισχυμένους ελέγχους ιστορικού των αγοραστών όπλων, μια μέρα μετά αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ ενστερνίστηκε την ιδέα.

Η NRA, το πανίσχυρο λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής, κατηγόρησε την Πέμπτη υποψηφίους προέδρους ότι επιχειρούν να πολιτικοποιήσουν τις πολύνεκρες ένοπλες επιθέσεις στο Οχάιο και το Τέξας, προειδοποιώντας ενάντια σε ενισχυμένους ελέγχους ιστορικού των αγοραστών όπλων, μια μέρα μετά αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενστερνίστηκε αυτή την ιδέα.

«Δυστυχώς, επίδοξοι υποψήφιοι πρόεδροι βγήκαν αμέσως σε ραδιοφωνικούς σταθμούς το περασμένο Σαββατοκύριακο για να πολιτικοποιήσουν αυτές τις τραγωδίες και να δαιμονοποιήσουν την NRA και τα πέντε εκατομμύρια νομοταγή μέλη της», τόνισε το λόμπι με ανακοίνωσή του, χωρίς να αναφερθεί ούτε σε ονόματα υποψηφίων, ούτε σε κόμματα.

ADVERTISING

Οι περισσότεροι από τους περίπου 24 υποψηφίους για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020 ζήτησαν αυστηρότερους ελέγχους για τον περιορισμό της οπλοκατοχής, έπειτα από τις ένοπλες επιθέσεις που σκότωσαν 31 ανθρώπους στο Ντέιτον του Οχάιο και στο Ελ Πάσο του Τέξας. Πολλοί κατηγόρησαν την NRA ότι εμποδίζει σημαντικά νομοσχέδια για τον έλεγχο της οπλοκατοχής.

Την Τετάρτη, ο Τραμπ δήλωσε ότι επιθυμεί την ενίσχυση των ελέγχων ιστορικού στις αγοραπωλησίες όπλων, καθώς αναχωρούσε από τον Λευκό Οίκο για να επισκεφθεί τις πόλεις όπου συνέβησαν οι επιθέσεις. Ωστόσο, δεν εισήλθε σε λεπτομέρειες για τα ποια νομοσχέδια ενδέχεται να στηρίξει.

Η Washington Post ανέφερε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της NRA Γουέιν ΛαΠιέρ επικοινώνησε με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο αυτή την εβδομάδα για να του πει ότι ένα νομοσχέδιο για τέτοιους ελέγχους ιστορικού δεν θα είναι τύχει δημοφιλίας ανάμεσα στις τάξεις των υποστηρικτών του μεγιστάνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ελ Πάσο: Η μητέρα του δράστη είχε τηλεφωνήσει στην Αστυνομία πριν την επίθεση

SHARE:

24Media Network