ΗΠΑ: Προωθείται η πώληση 18 οπλισμένων UAVs στα ΗΑΕ

UAV - Τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος
UAV - Τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος SHUTTERSTOCK

Η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει να προχωρήσει στην πώληση προηγμένων UAVs στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η αξία της συμφωνίας αναμένεται να ανέλθει σε 2,9 δισ. δολάρια.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενημέρωσε άτυπα το Κογκρέσο των ΗΠΑ ότι η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να προχωρήσει στην πώληση 18 προηγμένων οπλισμένων τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συμφωνία η αξία της οποίας αναμένεται να ανέλθει σε 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πηγές ενημερωμένες σχετικά.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ειδοποίηση για την πώληση των αεροσκαφών αυτών ακολουθεί εκείνη της περασμένης εβδομάδας για την πιθανή πώληση μαχητικών F-35 στα ΗΑΕ.

ADVERTISING

Εάν η συμφωνία αυτή προχωρήσει θα πρόκειται για την πρώτη εξαγωγή οπλισμένων UAVs αφότου η κυβέρνηση Τραμπ έδωσε νέα ερμηνεία σε συμφωνία 34 χωρών που είχε συναφθεί την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου ώστε να επιτραπεί η εξαγωγή αυτού του είδους εξοπλισμού από αμερικανικές εταιρείες σε συμμαχικές χώρες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ
SHARE:

24Media Network