ΗΠΑ: Προωθείται η πώληση 18 οπλισμένων UAVs στα ΗΑΕ

ΗΠΑ: Προωθείται η πώληση 18 οπλισμένων UAVs στα ΗΑΕ
UAV - Τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος Shutterstock

Η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει να προχωρήσει στην πώληση προηγμένων UAVs στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η αξία της συμφωνίας αναμένεται να ανέλθει σε 2,9 δισ. δολάρια.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενημέρωσε άτυπα το Κογκρέσο των ΗΠΑ ότι η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να προχωρήσει στην πώληση 18 προηγμένων οπλισμένων τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συμφωνία η αξία της οποίας αναμένεται να ανέλθει σε 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πηγές ενημερωμένες σχετικά.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ειδοποίηση για την πώληση των αεροσκαφών αυτών ακολουθεί εκείνη της περασμένης εβδομάδας για την πιθανή πώληση μαχητικών F-35 στα ΗΑΕ.

Εάν η συμφωνία αυτή προχωρήσει θα πρόκειται για την πρώτη εξαγωγή οπλισμένων UAVs αφότου η κυβέρνηση Τραμπ έδωσε νέα ερμηνεία σε συμφωνία 34 χωρών που είχε συναφθεί την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου ώστε να επιτραπεί η εξαγωγή αυτού του είδους εξοπλισμού από αμερικανικές εταιρείες σε συμμαχικές χώρες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα