ΗΠΑ: Προβάδισμα Μπάιντεν με 9% έναντι του Τραμπ σε δημοσκόπηση

ΗΠΑ: Προβάδισμα Μπάιντεν με 9% έναντι του Τραμπ σε δημοσκόπηση
Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ AP

Το 50% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση είπε ότι θα ψήφιζε τον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ, ενώ μονάχα το 41% είπε ότι θα ψήφιζε τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο

Μία ημέρα πριν από την έναρξη του συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος, όπου ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να λάβει επισήμως το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, δημοσκόπηση των NBC News και Wall Street Journal σήμερα καταδεικνύει ότι ο Μπάιντεν προηγείται του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με 9 ποσοστιαίες μονάδες.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το 50% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση είπε ότι θα ψήφιζε τον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ, ενώ μονάχα το 41% είπε ότι θα ψήφιζε τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.  

Ο Μπάιντεν είχε προβάδισμα 11% στην ίδια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον προηγούμενο μήνα. 

Το μισό σκέλος της δημοσκόπησης των NBC News και Wall Street Journal διεξήχθη αφότου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της γερουσιάστριας Καμάλα Χάρις για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, στο πλευρό του Μπάιντεν.  

Το συνέδριο των Δημοκρατικών, διάρκειας 4 ημερών, ξεκινάει τη Δευτέρα 17/8 και αναμένεται να διεξαχθεί στο μεγαλύτερο μέρος του διαδικτυακά.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα