ΗΠΑ: Στα ύψη ο Σάντερς ενόψει των προκριματικών των Δημοκρατικών

ΗΠΑ: Στα ύψη ο Σάντερς ενόψει των προκριματικών των Δημοκρατικών
Ο Μπέρνι Σάντερς σε προεκλογική εκδήλωση στο Λας Βέγκας AP

Εκτινάχτηκαν τα ποσοστά του γερουσιαστή, ο οποίος σύμφωνα με δημοσκόπηση έχει μεγάλη διαφορά από τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μπάντεν και τον δισεκατομμυριούχο Μπλούμπεργκ.

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς πήρε ευρύ προβάδισμα στην κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς προηγείται με μεγάλη διαφορά του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του δισεκατομμυριούχου Μάικλ Μπλούμπεργκ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Ενισχυμένος από τις επιδόσεις του στις προκριματικές εκλογές της Άιοβα και του Νιου Χαμσάιρ, ο Σάντερς συγκεντρώνει ποσοστό 32% στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων τον Φεβρουάριο, κερδίζοντας 9 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τη μηνιαία δημοσκόπηση των Washington Post-ABC.

Στον αντίποδα, ο Τζο Μπάιντεν, που βρισκόταν στην κορυφή τον προηγούμενο μήνα, είδε τα ποσοστά του να κατακρημνίζονται και να χάνει 16%, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση εξασφαλίζοντας το 16% στην πρόθεση ψήφου.

Στην τρίτη θέση, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ έχει ποσοστό 14%, ενώ τον ακολουθεί η γερουσιάστρια Ελίζαμπεθ Ουόρεν με 12%.

Ο Πιτ Μπούτιτζετζ, που κατέγραψε καλές επιδόσεις στις εκλογές της Άιοβα και του Νιου Χαμσάιρ, λαμβάνει 8% στην πρόθεση ψήφου.

Η δημοσκόπηση είδε το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση που οργανώνεται στην πολιτεία της Νεβάδα κι όπου οι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών θα αποφασίσουν το Σάββατο για το χρίσμα. Θα είναι η πρώτη τηλεμαχία της προεκλογικής αυτής εκστρατείας του δισεκατομμυριούχου Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον οποίο κατηγορούν οι αντίπαλοί του ότι «αγόρασε» τη θέση του στην κούρσα για τον προεδρικό θώκο.

Η δημοσκόπηση των Washington Post-ABC News έχει περιθώριο λάθους +-6% και διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 408 ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος και ψηφοφόρων που τείνουν προς το Δημοκρατικό Κόμμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα