ΗΠΑ: Συνελήφθη μετά την κατακραυγή ο ιδιοκτήτης γκαλερί που ψέκασε άστεγη με μάνικα

ΗΠΑ: Συνελήφθη μετά την κατακραυγή ο ιδιοκτήτης γκαλερί που ψέκασε άστεγη με μάνικα
Tik Tok

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως έξι μήνες είναι ο 71χρονος ιδιοκτήτης γκαλερί στο Σαν Φρανσίσκο που κατέβρεξε άστεγη με μάνικα. Οργή προκάλεσε το βίντεο που κατέγραψε την απάνθρωπή του πράξη.

Στη σύλληψη του ιδιοκτήτη γκαλερί τέχνης στο Σαν Φρανσίσκο που ψέκασε μια άστεγη γυναίκα με λάστιχο την περασμένη εβδομάδα προχώρησαν οι αρχές.

Ο Κόλιερ Γκουίν, 71 ετών, κατηγορείται για σωματική βλάβη σε βαθμό πλημμελήματος, μετά την οργή που προκάλεσε το βίντεο που τον δείχνει να ψεκάζει τη γυναίκα έξω από τη γκαλερί του στις 9 Ιανουαρίου.

Ο 71χρονος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως έξι μήνες και πρόστιμο 2.000 δολαρίων, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας της πόλης. Ο Γκουίν ζήτησε έκτοτε συγγνώμη για τις πράξεις του, χαρακτηρίζοντάς τες αδικαιολόγητες.

Στο βίντεο που έγινε viral στο διαδίκτυο, τον βλέπουμε να στέκεται έξω από την επιχείρησή του και να κατευθύνει τη ροή του νερού απευθείας στην άστεγη γυναίκα που καθόταν στο πεζοδρόμιο έξω από αυτήν για αρκετά δευτερόλεπτα – τελικά σταμάτησε για να της πει να απομακρυνθεί.

Ανακοινώνοντας την κατηγορία, η εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο Brooke Jenkins δήλωσε: “Η φερόμενη βιαιοπραγία εναντίον ενός μέλους της κοινότητάς μας που δεν έχει στέγη είναι εντελώς απαράδεκτη. Ο κ. Γκουίν θα αντιμετωπίσει τις κατάλληλες συνέπειες για τις πράξεις του”.

Αλλά σημείωσε επίσης ότι “ο βανδαλισμός στην γκαλερί Foster Gwin είναι επίσης εντελώς απαράδεκτος και πρέπει να σταματήσει – δύο λάθη δεν κάνουν το σωστό“.

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο ανταποκρίθηκε αρχικά στο περιστατικό στην οδό Μοντγκόμερι στην Οικονομική Περιοχή της πόλης γύρω στο μεσημέρι τοπική ώρα στις 9 Ιανουαρίου, αλλά δήλωσε ότι τόσο ο κ. Γκουίν όσο και η γυναίκα “αρνήθηκαν περαιτέρω αστυνομική δράση εκείνη τη στιγμή”.

Όμως η έρευνα παραδόθηκε αργότερα στην ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων της αστυνομίας στους δρόμους, η οποία διερεύνησε περαιτέρω το περιστατικό και ζήτησε ένταλμα σύλληψης από τον εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα