ΗΠΑ: Συγγενείς οδηγού που σκοτώθηκε πέφτοντας από γέφυρα μηνύουν τη Google

Διαβάζεται σε 3'
Google Maps
Google Maps istock

Η οικογένεια οδηγού από την Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ κατηγορεί την Google ότι ευθύνεται για τον θάνατό του. Είχε πέσει από γέφυρα μετά από υπόδειξη του Maps.

Μήνυση κατά της Google κατέθεσε η οικογένεια του Philip Paxson, ενός αμερικανού που έχασε τη ζωή του μετά από πνιγμό τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν έπεσε από κατεστραμμένη γέφυρα στο Hickory της Βόρειας Καρολίνας.

Η οικογένεια θεωρεί την Google ως υπαίτια για τον πνιγμό του καθώς, όπως υποστηρίζει, η εταιρία από αμέλεια δεν έδειξε στους χάρτες της ότι η γέφυρα είχε πέσει εννέα χρόνια νωρίτερα, όπως αναφέρει το BBC. Εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι η εταιρεία εξετάζει τους ισχυρισμούς.

Ο κ. Paxson, πατέρας δύο παιδιών, επέστρεφε στο σπίτι του από το πάρτι των ένατων γενεθλίων της κόρης του και βρισκόταν σε άγνωστη γειτονιά τη στιγμή του θανάτου του, σύμφωνα με την αγωγή της οικογένειας. Η σύζυγός του είχε οδηγήσει τις δύο κόρες του στο σπίτι νωρίτερα και εκείνος έμεινε πίσω για να βοηθήσει στο καθάρισμα.

“Μη εξοικειωμένος με τους τοπικούς δρόμους, βασίστηκε στους χάρτες της Google, περιμένοντας ότι θα τον οδηγούσαν με ασφάλεια στο σπίτι της γυναίκας και των θυγατέρων του”, ανέφεραν οι δικηγόροι της οικογένειας σε ανακοίνωση που ανακοίνωσε την αγωγή.

“Με τραγικό τρόπο, καθώς οδηγούσε προσεκτικά στο σκοτάδι και τη βροχή, ακολούθησε ανυποψίαστος τις ξεπερασμένες οδηγίες της Google σε αυτό που η οικογένειά του έμαθε αργότερα ότι για σχεδόν μια δεκαετία αποκαλούνταν “Γέφυρα στο πουθενά”, πέφτοντας στο Snow Creek, όπου πνίγηκε”.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν επανειλημμένα έρθει σε επαφή με την Google για να της ζητήσουν να αλλάξει τους χάρτες της μετά την κατάρρευση της γέφυρας το 2013, σύμφωνα με την αγωγή. Τα εμπόδια που κανονικά τοποθετούνται στην είσοδο της γέφυρας έλειπαν μετά από βανδαλισμό, σύμφωνα με τον Charlotte Observer.

Η αγωγή στρέφεται επίσης κατά τριών τοπικών εταιρειών, υποστηρίζοντας ότι είχαν καθήκον να συντηρούν τη γέφυρα. “Τα κορίτσια μας ρωτούν πώς και γιατί πέθανε ο μπαμπάς τους και δεν βρίσκω λόγια που να μπορούν να καταλάβουν, γιατί, ως ενήλικας, δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω πώς οι υπεύθυνοι για τις οδηγίες GPS και για τη γέφυρα θα μπορούσαν να ενεργήσουν με τόσο λίγο σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή”, ανέφερε σε δήλωσή της η σύζυγός του, Alicia Paxson.

“Έχουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια για την οικογένεια Πάξον”, δήλωσε εκπρόσωπος της Google στο AP News. “Στόχος μας είναι να παρέχουμε ακριβείς πληροφορίες δρομολόγησης στους Χάρτες και εξετάζουμε αυτή τη μήνυση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα