ΗΠΑ: Σκέφτονται μείωση της καραντίνας στις 10 ημέρες

ΗΠΑ: Σκέφτονται μείωση της καραντίνας στις 10 ημέρες
Άνθρωποι στις ΗΠΑ AP

Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας των ΗΠΑ δήλωσε ότι έχει στα χέρια του στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η περίοδος της καραντίνας μπορεί να μειωθεί.

Μπορεί στις ΗΠΑ το δεύτερο κύμα της πανδημίας να χτυπά αλύπητα τη χώρα, ωστόσο στην κυβέρνηση Τραμπ μελετούν επιστημονικές εισηγήσεις για τη μείωση του χρόνου καραντίνας.

Μέχρι στιγμής ξέραμε-ήταν κάτι που το είχαν εφαρμόσει όλες οι χώρες του κόσμου-ότι όσοι βρίσκονται θετικοί ή για όσους υπάρχει έντονη υποψία ότι είναι θετικοί μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας των ΗΠΑ όμως, ο Μπρετ Γκιρόιρ, ισχυρίστηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τρίτη ότι υπάρχει πλέον “πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων” που καταδεικνύουν ότι μία μικρότερη, χρονικα, καραντίνα μπορεί να αποδειχθεί το ίδιο αποτελεσματική.

Ο υπουργός δεν έδωσε λεπτομέρειες, αργότερα όμως, όταν φιλοξενήθηκε, σε εκπομπή του CNN, μίλησε για 10ημερη καραντίνα.

Διευκρίνισε πάντως ότι ακόμα δεν έχει παρθεί σχετική απόφαση η οποία εν τέλει θα επηρεαστεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα η οποία πάντως διανύει το χειρότερο μήνα σε ότι αφορά τα κρούσματα και τους θανάτους από την covid-19.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα