ΗΠΑ: Άλλοι 3.000 στρατιώτες και οπλικά συστήματα στη Σ. Αραβία

Στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ
Στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ AP

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας για την "ανάπτυξη των πρόσθετων δυνάμεων για να διασφαλίσει και ενισχύσει την άμυνα της Σαουδικής Αραβίας".

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ έδωσε την άδεια την Παρασκευή για την ανάπτυξη στη Σαουδική Αραβία 3.000 πρόσθετων στρατιωτών και οπλικών συστημάτων, κυρίως πυραύλους Patriot και μαχητικά αεροσκάφη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου.

"Ο Μαρκ Έσπερ επέτρεψε την ανάπτυξη πρόσθετων αμερικανικών δυνάμεων" στη Σαουδική Αραβία, αναφέρει η ανακοίνωση. "Αυτό αντιπροσωπεύει άλλους 3.000 στρατιώτες".

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν δήλωσε ότι ο υπουργός Άμυνας επέτρεψε την ανάπτυξη στρατιωτικού υλικού, όπως δύο συστοιχίες πυραύλων Patriot, δύο μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και ένα σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας THAAD.

Ο υπουργός Έσπερ ενημέρωσε τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας και υπουργό Άμυνας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν το πρωί της ίδιας μέρας για την "ανάπτυξη των πρόσθετων δυνάμεων για να διασφαλίσει και ενισχύσει την άμυνα της Σαουδικής Αραβίας".

Τέλη Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει ήδη την αποστολή 200 στρατιωτών στο βασίλειο, στην πρώτη ανάπτυξη του είδους μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων το 2003.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network