ΗΠΑ: Συμβιβαστική συμφωνία για τον προϋπολογισμό στο Κογκρέσο

ΗΠΑ: Συμβιβαστική συμφωνία για τον προϋπολογισμό στο Κογκρέσο

Προσπάθεια να αποφευχθεί η εκ νέου διακοπή λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης

Οι διακομματικοί διαπραγματευτές επί του αμερικανικού προϋπολογισμού στο Κογκρέσο κατέληξαν σε συμβιβαστική συμφωνία για τα επόμενα δύο έτη με στόχο την αποφυγή διακοπής λειτουργίας της κυβέρνησης η οποία σε αντίθετη περίπτωση θα ερχόταν εκ νέου στις 15 Ιανουαρίου του 2014.

Επίσης επήλθε συμφωνία και στον καθορισμό των επιπέδων των δαπανών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έως την 1η Οκτωβρίου του 2015. Εάν η συμφωνία εγκριθεί επισήμως στο Κογκρέσο, θα αποτρέψει την επανάληψη της παράλυσης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όπως έγινε τον περασμένο Οκτώβριο.

Η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Πάτι Μάρει και των αντιπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων Πολ Ράιαν –υποψήφιος αντιπρόεδρος στο πλευρό του Μιτ Ρόμνεϊ- αναμένεται να δώσουν συνέντευξη Τύπου αργότερα για να ανακοινώσουν τις λεπτομέρειες του συμβιβασμού τους, που θα καθορίσει το μελλοντικό επίπεδο των δαπανών και των εσόδων του ομοσπονδιακού κράτους.

«Είμαι χαρούμενος που θα αποφευχθεί η αύξηση των φόρων, οι οποίοι πρόκειται να παραμείνουν εντός του προϋπολογισμού και, επιπλέον, θα υπάρξει κάποια μείωση του ελλείμματος», δήλωσε ο γερουσιαστής Ρόμπ Πόρτμαν ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής του Κογκρέσου για τον προϋπολογισμού. «Και είμαι επίσης ευχαριστημένος διότι θα αποφευχθεί η διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης» συμπλήρωσε.

SHARE:

24Media Network