ΗΠΑ - Βρετανία: Συζητήσεις για τη διμερή εμπορική τους σχέση

ΗΠΑ - Βρετανία: Συζητήσεις για τη διμερή εμπορική τους σχέση

Πρώτη συνάντηση κυβερνητικών στελεχών των δύο χωρών με στόχο την εξερεύνηση του εδάφους για μια νέα συμφωνία μετά το Brexit

Κυβερνητικά στελέχη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Βρετανίας θα συναντηθούν τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον για πρώτη φορά για να εξερευνηθεί η σύναψη μιας νέας συμφωνίας για τις διμερείς εμπορικές σχέσεις μετά το Brexit, δήλωσε την Τετάρτη Αμερικανός αξιωματούχος.

Θα πρόκειται για την πρώτη συνάντηση της νέας ομάδας εργασίας για το εμπόριο και τις επενδύσεις, όπως δήλωσε ο αξιωματούχος που ανήκει στην υπηρεσία του Αντιπροσώπου των ΗΠΑ για Εμπορικά Θέματα (USTR).

Η συνάντηση αυτή θα γίνει την 24η και την 25η Ιουλίου με τη συμμετοχή του υφυπουργού Διεθνούς Εμπορίου της Βρετανίας Λίαμ Φοξ και του USTR Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ.

Αυτές οι «αρχικές συζητήσεις» θα επικεντρωθούν στο να μπουν τα θεμέλια ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ και του ΗΒ καθώς το ΗΒ αποχωρεί από την ΕΕ, αλλά και στην «εξερεύνηση μέσων για την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων», που θα συνάδουν με την ευρωπαϊκή κοινή εμπορική πολιτική, είπε ο αμερικανός αξιωματούχος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network