Ιράκ: 8 νεκροί και 25 τραυματίες σε ταραχές στη Βαγδάτη

Επεισόδια στους δρόμους της Βαγδάτης
Επεισόδια στους δρόμους της Βαγδάτης AP

Η αστυνομία, υποστηριζόμενη από δυνάμεις του στρατού, έκανε χρήση αληθινών πυρών και δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος που διαδήλωνε κατά της κυβέρνησης του Μάχντι.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 25 τραυματίστηκαν σε νέες συγκρούσεις που ξέσπασαν την Κυριακή μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην ανατολική Βαγδάτη, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές.

Οι ταραχές αυτές ξέσπασαν στη Σαντρ Σίτι της ιρακινής πρωτεύουσας. Η αστυνομία, υποστηριζόμενη από δυνάμεις του στρατού, έκανε χρήση αληθινών πυρών και δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί σε δύο διαφορετικά σημεία.

ADVERTISING

Οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις είναι η μεγαλύτερη πρόκληση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Άντελ Αμπντουλ Μάχντι αφότου ανέλαβε την εξουσία πριν από έναν χρόνο.

Νωρίτερα, κάνοντας τον απολογισμό των τελευταίων ημερών, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, υποστράτηγος Σαάντ Μάαν, ανέφερε ότι τουλάχιστον 104 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 6.000 τραυματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα. Μεταξύ των θυμάτων είναι και οκτώ μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας. Εξάλλου, 51 δημόσια κτίρια και οκτώ γραφεία πολιτικών κομμάτων πυρπολήθηκαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιράκ: Τουλάχιστον 18 νεκροί σε διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

Ιράκ: Τουλάχιστον 100 νεκροί και 4.000 οι τραυματίες στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Ιράκ: Πυρ κατά διαδηλωτών - 44 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες

SHARE:

24Media Network