Ιράν: Έκκληση για ενότητα ενόψει εκλογών απευθύνει ο Ροχανί

Ο Χασάν Ροχανί.
Ο Χασάν Ροχανί. AP

"Οι Ιρανοί δεν θα πρέπει να επιτρέψουν στον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ να βλάψει την εθνική ενότητα", δήλωσε ο πρόεδρος Ροχανί, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στη χώρα.

Οι Ιρανοί δεν θα πρέπει να επιτρέψουν η προσέγγιση της "μέγιστης πίεσης" του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να βλάψει την εθνική ενότητα ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί σε διάγγελμά του που μεταδόθηκε απευθείας από τον επίσημο ιστότοπό του.

"Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στον Τραμπ να νικήσει και να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ του καθεστώτος και του λαού (...) Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι (...) Μη γυρίσετε την πλάτη σας στις εκλογές (της 21ης Φεβρουαρίου). Ας έχουμε μεγάλη συμμετοχή", τόνισε ο Ροχανί.

Ωστόσο το Συμβούλιο των Φρουρών, που ελέγχει όλους τους υποψήφιους για τις εκλογές, έχει μέχρι στιγμής αποκλείσει από τις εκλογές περίπου 9.000 από τους 14.000 που είχαν θέσει υποψηφιότητα. Επίσης οι μετριοπαθείς έχουν ανακοινώσει ότι στις περισσότερες πόλεις δεν διαθέτουν υποψήφιους για τις βουλευτικές εκλογές.

Πηγή: 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιράν, Τραμπ
SHARE:

24Media Network