Ιράν προς τον αμερικανικό λαό: “Όλος ο κόσμος στέκεται στο πλευρό σας”

Ιράν προς τον αμερικανικό λαό: “Όλος ο κόσμος στέκεται στο πλευρό σας”
Διαδηλωτές καίνε σκουπίδια στο Όκλαντ της Καλιφόρνια AP

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης, Αμπάς Μουσάβι άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση των ΗΠΑ που "καταπιέζει το λαό" και "δεν τον αφήνει να αναπνεύσει".

Έντονη κριτική στην Αμερικανική κυβέρνηση και στην αστυνομία των ΗΠΑ, άσκησε η ιρανική κυβέρνηση, για τον τρόπο που μεταχειρίζονται τους διαδηλωτές που έχουν βγει στους δρόμους τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής με αφορμή την άγρια δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων του Ιράν, IRNA, ο επικεφαλής δικαστικής εξουσίας της χώρας, Χοτζατολέσλαμ Ραέισι, δήλωσε ότι “οι ηγέτες των ΗΠΑ θα πρέπει να δικαστούν στα διεθνή δικαστήρια για εσκεμμένη ανθρωποκτονία και για φυλετικές διακρίσεις”.

Ο εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης, Αμπάς Μουσάβι προχώρησε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα με σκοπό να “καλέσει” τις ΗΠΑ να “σταματήσουν να καταπιέζουν τους πολίτες αλλά και να δώσουν ένα τέλος στις επιθετικές συμπεριφορές εναντίον του λαού, τον οποίο πρέπει να αφήσουν να αναπνεύσει”.

“Απευθύνομαι στον Αμερικανικό λαό: Ο κόσμος έχει ακούσει την κραυγή σας για το καθεστώς της καταπίεσης. Ολόκληρος ο κόσμος στέκεται στο πλευρό σας”, δήλωσε ο Μουσάβι.

Από τη μεριά του ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Mohammad Javad Zarif, έδειξε την αλληλεγγύη του στον αμερικανικό λαό δημοσιεύοντας στο Twitter φωτογραφία ανθρώπων που ανάβουν κεριά και προσεύχονται μπροστά από μία τοιχογραφία του Φλόιντ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα