Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια- Σπίτια άλλαξαν θέση, ράγισαν θεμέλια κτιρίων

Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια
Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια AP

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε μία μόλις μέρα μετά τον ισχυρότερο σεισμό που έχει καταγραφεί στην περιοχή τα τελευταία 25 χρόνια. Υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημιές σε κτίρια.

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,1 βαθμών, σημειώθηκε στη νότια Καλιφόρνια, σύμφωνα με ανακοινώσεις που δημοσιοποίησαν το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), μία ημέρα μετά τον ισχυρότερο σεισμό που σημειώθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή τα τελευταία 25 χρόνια.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών που σημειώθηκε την Πέμπτη το πρωί στην περιοχή της νότιας Καλιφόρνιας ήταν προφανώς προσεισμός της δόνησης που έγινε αισθητή την Παρασκευή στις 20.19 (τοπική ώρα, 06.20 το Σάββατο το πρωί ώρα Ελλάδας).

ADVERTISING

Η δόνηση των 7,1 βαθμών ήταν δυνητικά 11 φορές πιο καταστροφική από αυτή της Πέμπτης, που σημειώθηκε κοντά στο Ρίτζκρεστ, σε απόσταση 240 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Λος Άντζελες, σύμφωνα με το USGS.

Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια
Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια AP

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για νεκρούς, ενώ δεν είναι ακόμα σαφές το πόσοι είναι οι τραυματίες ή ποια είναι η έκταση των ζημιών που έχουν προκληθεί από τη σεισμική δόνηση.

«Σπίτια άλλαξαν θέση, θεμέλια ράγισαν, τοιχία αντιστήριξης έπεσαν», ανέφερε η πυροσβεστική. Καταγράφηκε «ένας τραυματισμός (ελαφρύς), οι πυροσβέστες προσφέρουν φροντίδες στον ασθενή. Δεν υπάρχουν ανάγκες που να μην έχουν καλυφθεί αυτή τη στιγμή», διευκρίνισε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός τώρα, Σεισμός

24Media Network