Ισημερινός – εκλογές: Ο σοσιαλιστής Αράους και ο αριστερός ηγέτης των αυτοχθόνων Πέρες στον β΄ γύρο

Ισημερινός – εκλογές: Ο σοσιαλιστής Αράους και ο αριστερός ηγέτης των αυτοχθόνων Πέρες στον β΄ γύρο
Μια γυναίκα ψηφίζει κατά τη διάρκεια των γενικών εκλογών στην Καγκάουα, Εκουαδόρ, 7 Φεβρουαρίου 2021. Dolores Ochoa/AP

Ο σοσιαλιστής Αντρές Αράους και ο αριστερός ηγέτης των αυτοχθόνων Γιάκου Πέρες οδεύουν σε αναμέτρηση στον 2ο γύρο των προεδρικών εκλογών στον Ισημερινό.

Ο σοσιαλιστής Αντρές Αράους, δελφίνος του πρώην προέδρου Ραφαέλ Κορέα (2007-2017), θα αναμετρηθεί με τον αριστερό ηγέτη των αυτοχθόνων Γιάκου Πέρες στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στον Ισημερινό την 11η Απριλίου, κατά την πρόβλεψη με βάση τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα που δόθηκε χθες Κυριακή στη δημοσιότητα από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE, η εκλογική επιτροπή).

Ο 36χρονος Αντρές Αράους, υποψήφιος του συνασπισμού Ένωση για την Ελπίδα (Unión por la Esperanza, UNES), συγκέντρωσε το 31,5% των ψήφων, ενώ ο δικηγόρος Γιάκου Πέρες του κόμματος Πατσακουτίκ το 20,04%, σύμφωνα με τα στοιχεία του CNE. Ο πρώην τραπεζίτης Γκιγιέρμο Λάσο, ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης Δημιουργώντας Ευκαιρίες (Creando Oportunidades, CREO), φαίνεται πως βρίσκεται αντιμέτωπος με δυσάρεστη έκπληξη, καθώς μένει τρίτος περιοριζόμενος στο 19,97% των ψήφων, τουλάχιστον κατά τα πρώτα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η εκλογική επιτροπή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα