Ισημερινός: Κρατούμενοι πήραν ομήρους 90 φύλακες

Ισημερινός: Κρατούμενοι πήραν ομήρους 90 φύλακες
Αστυνομία στο Εκουαδόρ Angel Dejesus/AP

Εκρυθμη παραμένει η κατάσταση στα περισσότερα σωφρονιστικά καταστήματα του Ισημερινού όπου βρίσκονται όμηροι 90 συνολικά φύλακες.

Τουλάχιστον 90 φύλακες κρατούνταν όμηροι χθες Δευτέρα σε σωφρονιστικά καταστήματα του Ισημερινού, την επομένη σύγκρουσης μεταξύ εγκλείστων στην οποία σκοτώθηκαν έξι, ανακοίνωσε η υπηρεσία φυλακών (SNAI).

«Αυτή τη στιγμή, περίπου 90 φύλακες» είναι όμηροι εγκλείστων σε πέντε σωφρονιστικά καταστήματα διαφορετικών επαρχιών, διευκρίνισε στον Τύπο η SNAI μέσω WhatsApp.

Πρόσθεσε πως όλοι οι εργαζόμενοί της είναι καλά.

Έγκλειστοι σε 13 κέντρα κράτησης στη χώρα, όπου η βία των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά έχει μετατραπεί σε μάστιγα τα τελευταία χρόνια, συμμετείχαν χθες σε απεργία πείνας. Η διαμαρτυρία αυτή εξελισσόταν την προηγουμένη στις δέκα από τις τριάντα έξι φυλακές που μετρά ο Ισημερινός, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η απεργία πείνας άρχισε μετά την είδηση ότι νέα σύγκρουση ανάμεσα σε μέλη αντίπαλων συμμοριών στη φυλακή Γουάγιας 1 στην πόλη Γουαγιακίλ (δυτικά) την Κυριακή είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι από αυτούς και να τραυματιστούν άλλοι έντεκα.

Η Γουαγιακίλ συγκαταλέγεται στις πόλεις που πλήττονται περισσότερο από τη βία των συμμοριών, καθώς έχει μετατραπεί σε κόμβο διακίνησης ουσιών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα