Ισλαμικό Κράτος: Καλεί σε επιθέσεις εναντίον Εβραίων και Ισραήλ

Ισλαμικό Κράτος: Καλεί σε επιθέσεις εναντίον Εβραίων και Ισραήλ
Τζιχαντιστές στο Ιράκ το 2013 (αρχείου) AP

Ο Αμπού Ιμπραήμ αλ-Χασεμί αλ-Κουράσι, δηλώνει αποφασισμένος να πολεμήσει τους Εβραίους. "Θα δείτε κάτι που θα σας κάνει να ξεχάσετε τη φρίκη", δήλωσε.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέφερε σήμερα, σε ηχητικό μήνυμά της, πως θέλει να αρχίσει μια «νέα φάση» του «τζιχάντ» της στοχοθετώντας ειδικά το Ισραήλ.

Ο νέος αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, ο Αμπού Ιμπραήμ αλ-Χασεμί αλ-Κουράσι, είναι «αποφασισμένος» να αρχίσει μια «νέα φάση που δεν είναι άλλη από το να πολεμήσει τους εβραίους και να επιστρέψει αυτά που έχουν κλέψει από τους μουσουλμάνους», δηλώνει ο Αμπού Χάμζα ελ Κουράσι σ’ αυτό το διαρκείας 37 λεπτών μήνυμα που δημοσιοποιήθηκε μέσω της εφαρμογής Telegram.

Στην ηχογράφηση η φωνή που φέρεται ότι ανήκει στον Αμπού Χάμζα ελ Κουράσι λέει ακόμη πως η οργάνωση επιδιώκει την αποτυχία της «συμφωνίας του αιώνα», μια αναφορά στο ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που αναμένεται να παρουσιασθεί αργότερα σήμερα.

Το Ρόιτερ και το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνουν πως δεν μπορούν να επαληθεύσουν την ταυτότητα αυτού που μιλά στο ηχογραφημένο μήνυμα, επισημαίνουν ωστόσο πως αυτό εστάλη στα συνήθη όργανα προπαγάνδας της οργάνωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Τα μάτια των στρατιωτών του χαλιφάτου, όπου κι αν βρίσκονται, είναι πάντα στραμμένα στην Ιερουσαλήμ», προσθέτει ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες, αν θέλει ο Θεός, θα δείτε (…) κάτι που θα σας κάνει να ξεχάσετε τη φρίκη» του παρελθόντος, λέει ακόμη ο Αμπού Χάμζα ελ Κουράσι, υπαινισσόμενος μια ενδεχόμενη επίθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα