Ισπανία: Αρχηγική εμφάνιση της Ντιαθ μετά τη συμφωνία με τους Podemos- Κόντρα για την Μοντέρο

Ισπανία: Αρχηγική εμφάνιση της Ντιαθ μετά τη συμφωνία με τους Podemos-  Κόντρα για την Μοντέρο
https://twitter.com/sumar/status

To Sumar, ο σχηματισμός του οποίου ηγείται η Γιολάντα Ντίαθ, ανακοίνωσε τη συμφωνία του με το Podemos και ρίχνεται με αυτοπεποίθηση στη μάχη των εκλογών.

Eστω και με εμπόδια, μία νέα ημέρα για την ισπανική Αριστερά ξημέρωσε το Σάββατο.

Η επικεφαλής του νέου κόμματος, του Sumar (Aθροισμα), Γιολάντα Ντίαθ, επιτυχημένη Υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ, κήρυξε ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας του σχηματισμού ενόψει των πρόωρων εκλογών της 23ης Ιουλίου αφού εξασφαλίστηκε η συνεργασία με τους Podemos.

Η εν λόγω συνεργασία όμως πέρασε από σαράντα κύματα. Η επιμονή του Sumar να μην συμπεριληφθεί σ’ αυτή η πρώην Υπουργός Ισότητας και εκ των ηγετικών στελεχών των Podemos Ιρένε Μοντέρο προκάλεσε αντιδράσεις και λίγο έλειψε η συμφωνία να τιναχθεί στον αέρα.

Eν τέλει οι Podemos άναψαν το πράσινο φως, κίνηση όμως με την οποία δεν συμφωνεί ένα υπολογίσιμο μέρος των μελών του κόμματος. Επίσης οι Podemos αναμένεται να αξιώσουν την επαναδιαπραγμάτευση του θέματος της Μοντέρο, κάτι όπως που το Sumar δεν θέλει να συζητήσει.

Στην πρώτη ομιλία της μετά την επίτευξη της συμφωνίας, η Ντιαθ έκανε αρχηγική εμφάνιση.

“Θα τις κερδίσουμε τις εκλογές” είπε με αυτοπεποίθηση η Ισπανία πολιτικός, πρώην στέλεχος του Ισπανικού Κομμουνιστικού Κόμματος. “Θα χτίσουμε μία νέα συμφωνία για την χώρα και αυτό γιατί θα πούμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία θέλει μία ζωή πιο άνετη. Από σήμερα θα πάμε σε κάθε γωνιά της Ισπανίας. Αρχίζουμε την καμπάνια μας” κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα