Ισπανία: Χάρη σε εννέα φυλακισμένους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας

Ισπανία: Χάρη σε εννέα φυλακισμένους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας
2021 JOAN MATEU/AP PHOTO

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, θα δώσει χάρη σε εννέα φυλακισμένους ηγέτες της απόπειρας ανεξαρτησίας της Καταλονίας, στοχεύοντας στην αποκλιμάκωση των εντάσεων.

Η ισπανική κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει χάρη αύριο, (22/6), στους εννέα φυλακισμένους ηγέτες της αποτυχημένης απόπειρας ανεξαρτησίας της Καταλονίας το 2017, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ.

Με την απονομή χάριτος, την οποία το υπουργικό συμβούλιο πρέπει να εγκρίνει στην εβδομαδιαία συνεδρίασή του, ο Σάντσεθ στοχεύει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων στη βορειοανατολική περιφέρεια και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και των καταλανικών αρχών.

«Η αντιπαράθεση δεν εξυπηρέτησε στην επίλυση κανενός προβλήματος», δήλωσε ο Σάντσεθ, σε μια ομιλία που εκφώνησε από την όπερα της Βαρκελώνης, σε μια εκδήλωση όπου παρέστησαν περίπου 300 μέλη της καταλανικής κοινωνίας των πολιτών.

«Για να επιτευχθεί μια συμφωνία κάποιος πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα. Η ισπανική κυβέρνηση θα κάνει αυτό το πρώτο βήμα τώρα», τόνισε.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 60% των Ισπανών, όπως και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τάσσονται κατά της αποφυλάκισης των εννέα πολιτικών και ακτιβιστών, οι οποίοι φυλακίστηκαν το 2019 για τον ρόλο τους στα χαοτικά και πολλές φορές βίαια γεγονότα που οδήγησαν στη μεγαλύτερη πολιτική κρίση στην Ισπανία τις τελευταίες δεκαετίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισπανία, Καταλονία
SHARE:

24Media Network