Ισπανία: Διεσώθησαν περισσότεροι από 900 μετανάστες, εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί

Μετανάστες - Φωτό αρχείου
Μετανάστες - Φωτό αρχείου AP

Προετοιμασίες στην Ισπανία για την άφιξη σκάφους ανθρωπιστικής οργάνωσης, στο οποίο η Ιταλία και η Μάλτα αρνήθηκαν την είσοδο στα λιμάνια τους

Η ισπανική ακτοφυλακή διέσωσε 933 μετανάστες και εντόπισε τις σορούς τεσσάρων μεταναστών την Παρασκευή και το Σάββατο στη Μεσόγειο την ώρα που η χώρα προετοιμάζεται για την άφιξη ενός σωστικού σκάφους ανθρωπιστικής οργάνωσης στο οποίο η Ιταλία και η Μάλτα αρνήθηκαν να επιτρέψουν την είσοδο στα λιμάνια τους.

Ο αριθμός των ανθρώπων που εγκαταλείπουν μέσω θαλάσσης περιοχές που μαστίζονται από τη φτώχεια και τον πόλεμο και κατευθύνονται προς την Ισπανία διπλασιάστηκε τον περασμένο χρόνο και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το 2018, σύμφωνα με την ΕΕ, πιθανόν θέτοντας το μεταναστευτικό ζήτημα στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας της χώρας.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έχει ήδη πραγματοποιήσει φιλομεταναστευτικές κινήσεις τις δύο αυτές πρώτες εβδομάδες στην πρωθυπουργία καθώς προσφέρθηκε να δεχτεί το σωστικό πλοίο Aquarius με 629 επιβαίνοντες και δεσμεύτηκε να προσφέρει υγειονομική φροντίδα στους μετανάστες που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Η ακτοφυλακή ανέφερε στο Twitter ότι διέσωσε 507 ανθρώπους από 59 μικρές σωστικές λέμβους στα στενά του Γιβραλτάρ, όπου εντοπίστηκαν και οι τέσσερις σοροί.

Η διάσωση των υπολοίπων έγινε στην Θάλασσα του Αλμποράν, ανάμεσα στο βορειοανατολικό Μαρόκο και τη νοτιοανατολική Ισπανία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Ισπανία, Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ισπανία: Τέσσερις νεκροί μετανάστες σε νέο ναυάγιο - 700 διασώθηκαν

Αναχώρησαν για την Ισπανία το μπλοκαρισμένο Aquarius και άλλα δύο πλοία με 630 μετανάστες

Aquarius: Με ιταλικά πλοία θα μεταφερθούν στην Ισπανία οι μετανάστες

SHARE: