Ισπανία: Πρόωρες εκλογές τον Ιούλιο προκήρυξε ο Σάντσεθ

Ισπανία: Πρόωρες εκλογές τον Ιούλιο προκήρυξε ο Σάντσεθ
Ο ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ AP

Πρόωρες εκλογές προκήρυξε για τις 23 Ιουλίου ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, στον απόηχο των τοπικών εκλογών.

Ο ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι θα διαλύσει το κοινοβούλιο και η χώρα θα πάει σε πρόωρες γενικές εκλογές στις 23 Ιουλίου, μετά τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών της Κυριακής.

«Αναλαμβάνω προσωπική ευθύνη για τα αποτελέσματα και πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να ανταποκριθούμε και να υποβάλουμε τη δημοκρατική μας εντολή στη λαϊκή βούληση» είπε ο Σάντσεθ σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Υπενθυμίζεται ότι το Λαϊκό Κόμμα (PP) κέρδισε τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές στην Ισπανία. Με πλεονέκτημα περισσότερων από 760.000 ψήφων έναντι του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) του Πέδρο Σάντσεθ, το Λαϊκό Κόμμα κατάφερε να κερδίσει τέσσερις περιφέρειες από το PSOE: Βαλένθια, Εξτρεμαδούρα, Αραγονία και Βαλεαρίδες.

Σε πολλά μέρη, όπως η Κοινότητα και το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαδρίτης και αρκετές πρωτεύουσες της Ανδαλουσίας, ο θρίαμβος ήταν με απόλυτη πλειοψηφία.

Οι εκλογές αφορούσαν το σύνολο των 8.131 δήμων, με άλλα λόγια 35,5 εκατ. ψηφοφόρους, καθώς και τα κοινοβούλια των 12 από τις 17 «αυτονομίες» (περιφέρειες) της χώρας.

Το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών θεωρείται βαριά ήττα για το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα