Ισραήλ: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν Παλαιστίνιο

Αστυνομικοί του Ισραήλ περιφρουρούν την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, μετά τη δολοφονία ενός Παλαιστίνιου από τις αρχές
Αστυνομικοί του Ισραήλ περιφρουρούν την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, μετά τη δολοφονία ενός Παλαιστίνιου από τις αρχές AP

Αστυνομικοί πυροβόλησαν θανάσιμα Παλαιστίνιο στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, καθώς υποπτεύονταν ότι κρατούσε όπλο. Τελικά βρέθηκε ότι ήταν άοπλος.

Η αστυνομία του Ισραήλ πυροβόλησε σήμερα θανάσιμα έναν άνδρα τον οποίο υποπτεύονταν ότι κρατούσε όπλο στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, αν και, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Παλαιστίνιος τελικά βρέθηκε ότι ήταν άοπλος.

“Αστυνομικοί που έκαναν περιπολία εντόπισαν έναν ύποπτο με ένα αντικείμενο το οποίο έμοιαζε με πιστόλι. Του ζήτησαν να σταματήσει και άρχισαν να τον κυνηγούν με τα πόδια. Στη διάρκεια του κυνηγητού οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του υπόπτου”, επεσήμανε ο Μίκι Ρόζενφελντ, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο Ρόζενφελντ πρόσθεσε ότι ο ύποπτος, τον οποίο Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισαν ως έναν Παλαιστίνιο που ζούσε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, πέθανε.

Αστυνομικοί του Ισραήλ περιφρουρούν την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ
Αστυνομικοί του Ισραήλ περιφρουρούν την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ AP

Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε αν ο άνδρας κρατούσε όπλο, όμως το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 13 News μετέδωσε ότι ήταν άοπλος και πρόσθεσε ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Η ένταση έχει οξυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή αφού το Ισραήλ να ανακοίνωσε πως επλίζει να προχωρήσει ένα σχέδιο επέκτασης της κυριαρχίας του σε εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στην Κοιλάδα του Ιορδάνη, κάτι που θα σημαίνει τη ντε φάκτο προσάρτησή τους.

Οι Παλαιστίνιοι, αραβικά κράτη, ο ΟΗΕ και ευρωπαϊκά κράτη έχουν προειδοποιήσει κατά της κίνησης αυτής, ενώ οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν ότι τερματίζουν τη συνεργασία τους σε θέματα ασφαλείας με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Χθες Παρασκευή ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωνε ότι τα στρατεύματά του στη Δυτική Όχθη πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο που προσπάθησε να τους χτυπήσει με το αυτοκίνητό του.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισραήλ, Αστυνομία, Παλαιστίνη
SHARE:

24Media Network